Bøtte med en klosse, boks og bamsemums. Væske i bøtta med mange mus.
Den mye omtalte bøttefella.

Ny sjanse for Linda i musesaken

Mange har engasjert seg i saken til Linda Strand som ble dømt til å betale 6.000 kroner i bot etter hun satte ut en bøttefelle med vann med frostveske - og bamsemums som agn. Hun anket dommen, men det ble ikke tatt til etterretning. Advokaten hennes jobbet videre med saken, og nå får hun en ny sjanse til å få saken vurdert.

Museproblem

Linda Strand og familien kjøpte seg et oppussingsprosjekt som hørte datterens familie til. De var forberedt på mye jobb, men trodde aldri det skulle bli så stort et museproblem, og heller ikke at deres måte å endelig finne en løsning på problemet på skulle berøre folk og media rundt hele landet.

Etter tre år med et museproblem som bare økte og økte, ble det satt ut en bøttefelle med vann og frostveske på låven en vinterdag i 20 minusgrader. I løpet av tre dager var museproblemet borte, men historien slutter ikke her...

Delte metoden

Senere så Linda et innlegg på Facebook, hvor noen spurte etter tips for å bli kvitt mus. Linda hadde kjent på kroppen hvordan det er å slite med problemer med mus i alle skuffer og skap, og ville bare hjelpe. Hun delte erfaringen sin og la ut et bilde av bøttefella med døde mus i. Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH fikk sett bildet og anmeldte henne.

Tar en ny vending

Mange engasjerte seg, og det var stor spenning rundt hvordan saken ville ende.

Linda ble dømt til å betale 6.000 kroner i bot, men hun godtok ikke dommen.

Les mer i denne saken fra Trollheimsporten.

Nå kommer trolig ankesaka opp i lagmannsretten. Les mer om saken til NRK som skrev om saken tidligere her.

Bytter roller

Linda er naturlig nok veldig fornøyd:

–Jeg ble positivt overraska over at høyesterett vil gi meg en ny sjanse. Nå har jeg om så enda mer trua på at det går min veg. Nå er det Linda så danser på bordet, ikke musa, smiler hun.

Powered by Labrador CMS