Surnadal demensforening og helselag

Sensommerfest på Surnadal Sjukeheim

Sensommerfest på Surnadal sykehjem

Publisert Sist oppdatert

Fredag ettermiddag arrangerte vi Sensommerfest på Surnadal sykehjem. 

Været var veldig usikkert så både telt med varmovner og peisestue ble tatt i bruk for å få plass til alle oss ca. 70 som møtte opp.

På vegne av Nasjonalforeningen for folkehelsen Surnadal demensforening og helselag, ønsket Liv Botten alle velkommen. Ønsket spesielt velkommen til alle pårørende som var møtt opp. 

Ikke fullt så heldig med været i år som i fjor, men nå som vi har fått oss telt og varmeovna takket være midler fra Nasjonalforeningen, SpareBank1 Nordmøre og Sunndal Sparebank, har vi ingen unnskyldning for å avlyse på grunn av litt regn. 

Siden oppmøtet fra pårørende var så bra benyttet vi anledningen til å fortelle litt om hva vi i foreninga har holdt på med så langt i år.

- Vi startet året med Eldrefest på hotellet som ble en stor suksess og som vil gjentas igjen i januar. 

- Vi arrangerte åpent møte med Kari Løvendahl Mogstad med kjempebra oppmøte.

- Vi har «kaffelag» med sang, dans og servering på sykehjemmet en gang i måneden og likedan har vi sangstunder i samarbeid med Karen Oddny, Sigfred og Oddmund ca en gang i måneden.

- Hjertemarsj ble arrangert og den skoleklassen som var med på «Hopp for hjertet» fikk servert is fra oss.

- Demensvennlig samfunn er vi godt i gang med og i slutten av september blir det oppstart av Pårørendeskole i samarbeid med Rindal demensforening og våre kommuner. Ønsker du flere opplysninger om Pårlrendeskolen ta kontakt med Liv på tlf 95729719.

- Ellers har vi inngått et samarbeid med «Treffast» der vi hver torsdag fra oppstart 5.september, møtes på Surnadal Frivilligsentral fra kl 11 - 13. Her er det plass for alle, hvem som helst kan stikke innom, ingen krav til å prestere eller gjøre noe som helst. Kom innom for uforpliktende samvær over en kopp kaffe eller kanskje tar du med strikkinga, kanskje lyst til å sy og bli kjent med symaskina, kanskje blir du med å bake, tegne, male, spille kort eller et spill eller ut å gå en tur ? Alt går an - kom og bli MED OSS.

- Demensaksjonen er like om hjørnet og denne blir som vanlig gjennomført i likhet med alle de andre 20 årene vi har holdt på. Det vil komme nærmere omtale i pressen. Vi håper også i år på godt samarbeide med russen og at alle tar godt i mot våre bøssebærere. 

- I år som i fjor har vi samarbeide med Seniorfilmklubben om visning av film på den Internasjonale Alzheimerdagen som årlig er den 21.09. Vi tyvstarter feiringa av dagen med visning av filmen «Vårt livs ferie» på kulturhuset torsdag 19.sept kl 13. Gratis inngang ! 

- Første «Kaffelag» på sykehjemmet i høst blir tirsdag 3.sept og sangstundene SYNG MED OSS kommer senere i september.

- Lege Marte Kvello,som jobber på sykehuset i Levanger, kommer til oss 31.oktober. Hun har forsket på demens i ung alder og har en doktorgrad i dette temaet. Hun kaller foredraget sitt for «Kognitiv svikt og demenssykdommer».Arrangementet blir på kantina på Surnadal videregående og vil bli annonsert senere.

- Vi bidrar også med mye annet til Surnadal sykehjem takket være tilskuddene fra Nasjonalforeningen, Sparebank1 Nordmøre og Sunndal sparebank. Vil spesielt rette en STOR TAKK til våre to lokale banker, som også på festen bidro med masse fine gevinster til vårt vanlige gratislotteri når vi har arrangement for pasienter og pårørende ved sykehjemmet. Takk for at dere «ser oss»!

- Ellers i år har vi bidratt økonomisk på sykehjemmet til drosjer og turer rundt omkring i bygda, musikk til torsdagsdansen, sommerfesten, diverse innkjøp til sanse-og urtehagen, ny kattepus, terapidyr-og dukker og mye mer.

Etter denne infoen spilte Dalagutan opp til dans, det ble servering av kaffe, kaker og is - pasienter som ikke kom på festen fikk servert på rommet - og mange fine gevinster ble trukket i gratislotteriet. 

Tre mannlige musikere
Dalagutan spilte opp til dans

Sola tittet frem innimellom små regnskurer og den vellykka festen ble avslutta med mere dans og glade dansere på gulvet.

Dame og mann danser
Mere dans og glade dansere

Stor takk til Nasjonalforeningen, SpareBank1 Nordmøre, Sunndal sparebank og alle våre medlemmer som gjør det mulig for oss å drive med all den aktiviteteten vi holder på med. Til info får vi som lokallag tilbake 45% av den medlemskontingenten som betales inn. 

Er du ikke medlem ? Ta kontakt med Liv på tlf 95729719.

Takk til Dalagutan og alle oppmøtte, det blir sensommerfest neste sommer også

Powered by Labrador CMS