Mann med sykkelklær, hjelm og briller.
Håvard Gjeldnes på Birken i år.

Sykler 50+ ritt årlig for lokalklubben og et spansk profflag

Håvard Gjeldnes fra Kvanne har drevet med sykling siden 2015. Han konkurrerer for Trollheimen sykkelklubb utendørs og Movistar innendørs (E-Sport). Nå har han nådd 119.000 kilometer tilsammen, og er bedre enn noen gang.

Publisert Sist oppdatert

Utallige ritt

–I år har jeg vært med på pluss/minus 26 konkurranser utendørs. Jeg pleier å ligge på godt over 20 hvert år utendørs. Skal man rekne med innendørskonkurranser, blir det 50+ pr år, sier syklisten og fortsetter:

–Det blir det fort en til to i uka av. Jeg bruker ikke rekne med de konkurransene jeg sykler innendørs. Da går jeg jo bare til stua og sykler, smiler han.

Veien opp

Syklisten vokste opp på en gård på Kvanne som en av tre søsken.

–Jeg gikk idrettsskole før jeg var i Forsvaret. Så reiste jeg til Thailand et halvt år.

Der trente han stort sett to ganger daglig i et halvt år. Han trente styrke med crossfit-trening og kondisjon.

Hovedgrunnen for å dra til Thailand var å starte med kampsport. Som bonus på veien, fant han også dama si der.

Da Håvard kom tilbake til Kvanne i 2012 fortsette han å trene kondisjon. I 2013-2015 ble det springing, før han som 24-/25-åring i 2015 startet med sykling.

–Jeg begynte å lufte sykkelen jeg hadde på ungdomsskolen, og startet å sykle sammen med Trollheimen sykkelklubb. Det ble mer aktivt fra desember 2018 med innendørs E-sykling, forteller han.

På norgesnivå gikk det raskt oppover, og han ble snart spurt fra Kalas om å bli med der. Derfra eskalerte det, og det ble mer trening, flere konkurranser og sponsorer.

Tar mye tid

Håvard jobber som mekaniker på MøreTre. Der har han en 100% stilling hvor han også går i vaktordning. Arbeidsplassen er veldig fleksibel med når han kan ta ut avspasering, noe som kommer godt med.

Utendørskonkurransene tar ofte lang tid å gjennomføre da det blir mange reisedøgn. Sykleren forteller at han har omkring 300 timer i bil for å delta på konkurranser. Disse timene kommer i tillegg til 700 timer på sykkel pr år.

–Det blir 1000 timer. Det er mye når man kombinerer sykling og jobb. Jeg pleier å si jeg har en halv stilling på kveldstid etter arbeid, ler han, og legger til at han kjenner det er stor forskjell på ferie og jobb med det å få prioritert trening og få gode resultat.

Han kan fortelle at totalt siden han begynte å sykle, har han grovt sett syklet 119.000 km, og bare i år har han syklet 16.000 km.

–Det er mer enn mange kjører bil på et år, ler han.

Spansk profflag

I år har Gjeldnes syklet mange gode ritt. Blant annet har han kommet på topp ti to ganger på NorgesCup og presterte en god åttendeplass under Birken.

–Jeg syklet inn på åttendeplass i Birken sammen med det sterkeste startfeltet jeg har vært med på der.

Nå sykler han sin andre sesong innendørs for det spanske profflaget Movistar E-Sykling. Utendørs representerer han Trollheimen sykkelklubb. Nytt for året er at han sykler grussykling (Gravel).

Denne sesongen har han blant annet deltatt i Tour of Lithuania, og tatt turen en gang til Danmark og to ganger til Sverige. Han syklet World Cup på grussykling både i Danmark og i Sverige.

–Det er første året jeg sykler grussykling; det er som landeveissykling med grovere dekk, forklarer han.

–Målet var å kvalifisere meg til VM i Belgia, men jeg fikk ikke til det på grunn av uhell på de to.

Kvennagardingen vil prøve igjen neste år da han synes det er en artig form for konkurranse og sykling, som passer han bra.

–Jeg må holde på så lenge det er mulig. Progresjonen er stigende. Jeg er bedre i år enn i fjor og håper på å bli bedre neste år enn jeg er i år, smiler han.

Sponsorer

Han retter en stor takk til alle som følger med og til sponsorer;

#trollheimen sykkelklubb
#sparebank1nordmøre
#norskefilter
#intersportolafmoen
sullandtrondheimbmw 
#trollheimenbilpleie 
trolldekor 
#spiuknorge @spiuk_official 
@gjeldnes_thai_massasje

Mann med sort jakke, hjelm og briller.
Gjeldnes på Cykelvasan i år.
Powered by Labrador CMS