Fem syklister står i sykkelklær ved siden av hverandre.
De fem som deltok i VM i U23 fredag. Eirik Vang Aas nummer to fra høyre.

Motivert til neste sesong etter VM

Mellom 180-190 syklere deltok på VM i klassen U23 fredag i forrige uke. På grunn av at det var en veldig hard løype, kom bare 103 av de i mål. En av de var Eirik Vang Aas fra Kvanne!

Publisert

Et fantastisk år

Ungdommen fra Kvanne vurderte tidligere å legge opp etter denne sesongen. Men det har snudd. Han har hatt en enorm bra sesong, og har deltatt blant annet i EM hvor han syklet inn som norges beste.

Forrige fredag deltok han i VM. Det var en tøff løype. Det var bare vel halvparten som nådde målstreken. Blant verdens beste U23-syklister var Eirik en av dem.

En av fem

Norge stilte med disse fem syklistene hvor samtlige kom i mål:

Johannes Kulset på 24. plass, Embret Svestad-Bårdseng på 28. plass,  Jørgen Nordhagen på 39. plass, Eirik Vang Aas på 42. plass og Jonas Kind Høydahl på 96. plass.

Se resultatlisten her.

Motivert

–Det var veldig stort for meg å bare få være en del av troppen til VM. Vi hadde et veldig sterkt lag med tre ekstremt klatresterke proffer. Så siden det var vått og hektisk så ble jeg tidlig beordret til å kjøre først med to av våre kapteiner på hjul og få de trykt gjennom det hektiske partiet og opp i den første harde bakken, sier Vang Aas.

–Jeg følte jeg gjorde en veldig bra jobb der og beina var veldig bra så jeg sleit ikke over den bakken. Dessverre for meg så gikk det en splitt utfor hvor jeg satt og sov litt. Så jeg fikk ikke vært med helt i teten på slutten, selv om jeg satt med veldig gode bein, forklarer han og avslutter:

–For meg endte det opp med en OK 42. plass og en god jobb for Jørgen Nordhagen. Han var en klar medaljekandidat, men slet litt med regnet og klarte ikke innfri til forventningene. Så resultatmessig er vi ikke fornøyd, men jeg er veldig glad for muligheten og det ga meg en virkelig motivasjonsboost til neste sesong med Coop-Repsol, sier den energiske kvennagardingen.

Les mer om syklisten fra Kvanne her.

Powered by Labrador CMS