Eirik Vang Aas tatt ut til VM

To ungdommer står sammen og har hver sin tommel opp.
Her er Eirik avbildet sammen med sin gamle franske lagkamerat fra året i Frankrike. De syklet begge EM for hvert sitt landslag i år.

–Jeg har vel ikke skjønt helt ennå at jeg er så god

Eirik Vang Aas (22) fra Kvanne har hatt en forrykende god sykkelsesong. Han startet året i klubben Stjørdals-Blink og har reist rundt med dem og har vist mange svært sterke prestasjoner. Dette har ikke gått hus forbi. I august signerte han stagiere-avtale med Team Coop-Repsol, og førstkommende helg skal han til Zurich og sykle for landslaget i VM.

Publisert Sist oppdatert

Overrasker seg selv

Eirik vurderte hva han skulle gjøre med sykkelkarrieren etter denne sesongen, men i vår og sommer har det gått langt over hans forventning. Blant annet har han fått trøya i Tour of Norway, tatt andreplass i NM i U23, og syklet inn som nummer fem bak fire proffsyklister i NM for seniorene.

11. til 15. september ble det arrangert sykkel-EM i Belgia. Der ble Eirik beste nordmann av seks syklere.

Nå har han blitt tatt ut til å sykle for landslaget i U23 under VM i Zurich.

Hjelper frem den beste

–Jeg hadde ikke sett for meg det. Det er stort. Det er fem nordmenn, og jeg skal reise sammen med fire kruttsterke klatrere, smiler Eirik.

Det betyr at han er en bra "all over"-rytter da han ble tatt ut til å sykle flatt i Belgia og skal sykle bakker i Zurich.

–Det blir to helt forskjellige ritt. Det blir spennende, sier han.

–Jeg er eneste rytter der som ikke er proff i 2024. Det er store profiler. Den ene syklet Tour de France i år, og resten har også hevdet seg meget godt.

Eirik reiser nedover onsdag, og skal sykle fredag. Han er veldig usikker på hvordan resultater blir.

–Det kan bli alt fra nummer 140 til topp ti, sier han og forklarer:

–Det er mulig jeg må ofre meg så den kvikkeste vinner. Vi blir satt i jobber for å hjelpe frem den som har best sjanse til å vinne. Og det er jeg klar for.

Beskjeden verdensmesterutøver

–Når skjønte du at du har kommet dit du har kommet nå, spør undertegnede.

Ungdommen har tydelig føttene gått plassert på jorden selv om det begynner å gå opp for han at fortjener plassen blant verdens beste syklister.

–Jeg har hatt en avslappet mentalitet. Jeg har aldri tenkt at jeg er så god at jeg kan sykle VM. Jeg har tenkt at andre er bedre, og har vel ikke skjønt helt ennå at jeg er så god. Andre sier det er fortjent at jeg skal til VM, selv om jeg ikke tror det selv. Men jeg er nok det, sier han litt undrende og benytter anledningen til å takke sine sponsorer som har hjulpet han å komme til VM:

–Pipelife, Norske Filter, SpareBank 1 Nordmøre og hovedsponsorene mamma og pappa - de er lengstværende sponsorer i alle fall, smiler han.

Les mer om da Trollheimsporten intervjuet syklisten i juli her og etter han deltok i Tour of Szekerland og signering av stagiere-avtale med Team Coop-Repsol her.

Bilder fra Tour of Norway og NM:

En ungdom som blir intervjuet av en mann med en mikrofon mens en annen mann står med et kamera.
Tre ungdommer på en pall og en dame på hver side av de.
Powered by Labrador CMS