Ungdom står med hendene rettet mot fjellene og fjorden.
Eirik Vang Aas. Arkivbilde fra intervju i juli hvor han stolt viste frem utsikten fra Kvanne ferjekai.

I teten i Tour of Szekerland i Romania og nysignert kontrakt

Mange har lagt merke til 22-åringen fra Kvanne. Onsdag reiste Eirik Vang Aas til Romania hvor han igjen hevdet seg i teten. Nylig signerte han kontrakt med Team Coop-Repsol og skal sykle for dem ut sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Imponerer stadig

Etter å ha syklet for Frankrike, valgte Eirik å komme hjem i fjor. I år har han syklet for Stjørdals-Blink.

I vår tenkte han kanskje dette skulle bli den siste sesongen som aktiv syklist, men han har overrasket seg selv og imponert mange med sine ekstra gode prestasjoner denne sesongen.

Onsdag reiste han til Romania for å delta i Tour of Szekerland, hvor han igjen imponerte sterkt for Stjørdals - Blink. Nå har han signert en stagiere-avtale med laget Team Coop-Repsol og skal sykle for dem ut sesongen.

Helgens ritt

–Det var tre dager der det startet med en prolog på 4,5 km enkeltstart. Her hadde jeg forhåpninger om å vinne, men mistet kjedet mitt og tapte en del tid på det, ble nummer 14 med 14 sekunder til vinneren, forteller syklisten.

–Neste etappe var 120 km hvor jeg kom inn med første gruppa og ble nummer nitten. Siste etappe var 175 km med mye fjell hvor jeg beit meg med de beste klatrerne og kom inn med de til en tiendeplass.

Med disse prestasjonene er han blant de aller beste, selv om han mistet kjedet.

–Vinneren var fra Russland og det var ryttere og lag fra hele verden. Det største laget var vel Astana, forklarer syklisten.

–Jeg ble nummer 11 i sammendraget, med bare 10 sekunder til vinneren, noe jeg tror jeg tapte på å miste kjedet på prologen. Så det var litt kjipt. Men alt i alt bra kjørt av meg og laget mot tøff internasjonal motstand.

Fremover

Eirik signerte nylig en stagiere-avtale (en låneavtale) med laget Team Coop-Repsol og skal sykle for dem ut denne sesongen.

–Den kontrakten er helt fersk. Nå syklet jeg for Stjørdals-Blink. Mitt neste ritt skal være med Team Coop, som er West-Bohemia Tour i Tjekkia 22. august, smiler han.

Les mer om Eirik Vang Aas og hans historie i denne saken fra Trollheimsporten.

Powered by Labrador CMS