Skyteskiver med snø foran seg
Skivene på finfelten lørdag på Angråmyra

Surnadalsfelten på Angråmyra

Publisert Sist oppdatert

Lørdag arrngerte Surnadal skytterlag åpent feltstevne på Angråmyra. Man startet skytingen kl. 11.00 og avsluttet kl. 17.00. Dette er det siste feltstevnet på Nordmøre før banesesongen starter for året.

Surnadal skytterlag ble stiftet i 1863, og er i dag et høyst oppegående skytterlag med mange gode skyttere, hvor noen var i aksjon denne dagen også.

En fane ser ut som det norske flagget med en logo hvor en krans omringer to gevær i krys over hverandre
Surnadal skytterlags fane

Skytingen i går foregikk «sømløst». Skytterne kommer, skyter seg ferdig, og går for å si det slik. De betaler påmeldingsavgift ved ankomst og premiering skjer ved at skytterne får pengepremier i etterkant.

Publikum og skyttere kan følge lagskytingen, ved at man i ro og mak kan betrakte skudd for skudd på storskjermen i skytterhuset etter hvert som skytingen skrider frem.

2 menn drikker kaffe og prater sammen
Publikum og skyttere som er ferdige for dagen ser på storskjerm

Dette stevnet er et såkalt enkeltstevne, og det ble skutt i formene fin- og grovfelt. Grovfelt foregår ved at det skytes på lengre hold, i dag fra 163 til 450 meter, men kan foregå helt opp til 600 meter på enkelte baner, mens finfelten foregår på 100 meters hold. Ved lange hold så spiller vindforholdene inn på en helt annen måte enn på korte hold, så her må man «være på» hele tiden for å vurdere vindforholdene.

Før pandemien ble det arrangert feltstevner i en karusell her på Nordmøre, men denne turneringsformen ble avviklet pga. pandemien. Det gjenstår to viktige feltstevner i vår, Dovrefjellcupen og stevnet på Hegra Festning, før banesesongen starter for fullt. I dag var det litt variable forhold, men man stoppet stevnet i de verste snøelingene, slik at alle skytterne fikk mest mulig like forhold.

Når et stevne holder på i ca. 6 timer, så er det greit å få seg en matbit underveis, men den saken ordnes ved et åpent kjøkken, hvor Heidi Walle Reiten, Norun Bergheim ordner det meste, men får også hjelp av Sara Mari Walle Reiten og Pippi Nergård Gjeldnes, som også var i ilden som skyttere i dag og gjorde det godt i sin klasse.

To damer og to jenter står på kjøkkenet og ordner med mat
Heidi Walle Reiten, Norun Bergheim, Sara Mari Walle Reiten og Pippi Nergård Gjeldnes ordner med mat til sultne skyttere

Finfelt

Litt om klassen nybegynner ungdom (NU). Det forventes at skytterne i NU i hovedsak klarer seg selv på standplass, og at de har gjennomført skyteskole 1 eller tilsvarende, samt skutt en del etterpå. Skytteren skal i utgangspunktet ikke trenge hjelp, men det tillates at én hjelper er med inn på standplass. Alle skyttere i klasse NU har lov til å ha med maks én hjelper inn på standplass. Hjelperen møter opp sammen med skytteren ved oppropet og følger skytteren fra opprop og til standplass. Under skyting skal hjelpere sitte på stol bak på standplass. Hjelpere kan kun gå frem til skytter etter kommando fra standplassleder. Hjelpere må trekke tilbake når standplassleder kommanderer dette. Hjelper vil kun få tillatelse til å være fremme ved skytter under prøveskuddserie, samt mellom de øvrige seriene. Hjelperen kan gjøre følgende; Hjelpe skytter med å bære våpen og utstyr inn og ut av standplass, samt bistå med ladning, skruing og annen hjelp og veiledning. Forkilinger, ladekluss etc. som skjer under skyting er det kun standplasskontrollør som kan bistå med. Dette for at øvrige skyttere skal forstyrres minst mulig. Alle skyttere i klasse NU mottar en premie før de forlater standplass. Det er støtte/anlegg til utlån for alle NU-skytterne. Det betyr at man ikke trenger å ha med egen.

Litt om klassen nybegynner voksen (NV). Normalt må en ungdomsskytter rykke opp i juniorklassen, og skyte der som 16- og 17-åring. Men nå har skytterstyret vedtatt at en 15-åring (siste års eldre rekrutt) kan velge å gå over fra klasse eldre rekrutt til nybegynner voksen året etter, og skyte der fra det året skytteren fyller 16 år. Dermed kan litt uerfarne skyttere dermed velge å fortsette å skyte kun liggende stilling. Juniorklassen er som kjent både kne og liggende.

I lørdagens stevne kan vi med glede nevne at Vegard Fjærli fra Bæverdalen vant sin klasse Junior 16-17år med 30 treff og 28 innertreff, mens Marius Mikkelsen Surnadal skytterlag også hadde 30 treff på tredjeplass og 13 innertreff. I klasse nybegynnere ungdom -15 år vant Pippi Nergård Gjeldnes med 22 treff hvorav 9 var innertreff, mens Sara Mari Walle Reiten og Elias Henden Svensli alle Surnadal skytterlag kom på de neste plassene. I klassen nybegynnere voksen kom Norun Bergheim Surnadal skytterlag på en fin tredjeplass med 27 treff og 14 innertreff. Klassen rekrutt ble vunnet av Olav Nergård Gjeldnes med 29 treff og 12 innertreff, mens Ola Magnus Stenberg kom på andreplass med 28 treff og 13 innertreff.

To gutter sitter ved siden av hverandre ved et bor og smiler mot kameraet
Rekruttene Olav Nergård Gjeldnes og Ola Magnus Stenberg

Klassen Veteran 65 bestod av 3 mann som alle skjøt 29 treff. Her kom Rindal skytterlags Even Langli på andreplass med 29 treff og 20 innertreff, mens

Jarle Foss Surnadal skytterlag kom på tredjeplass med 29 treff og 18 innertreff. Klassen Veteran 73 ble vunnet av evigunge Jon Oren Surnadal skytterlag med fantastiske 30 treff hvorav 24 var innertreff.

En mann med briller, caps og flanellskjorte ser mot kameraet
Jan Oren
Resultatliste
Resultater fra dagens stevne finfelt eldre rekrutt, 14-15 år
Resultatliste
Resultater fra gårsdagens stevne finfelt eldre rekrutt, 14-15 år
Bilde av resultater fra dagens stevne finfelt nybegynner ungdom, -15 år
Resultater fra dagens stevne finfelt nybegynner ungdom, -15 år
Bilde av resultater fra dagens stevne finfelt nybegynner voksen, 16 + år
Resultater fra dagens stevne finfelt nybegynner voksen, 16 + år
Resultatliste
Resultater fra dagens stevne finfelt rekrutt, 11-13 år
Resultatliste
Resultater fra dagens stevne finfelt veteran 65
Resultatliste
Resultater fra dagens stevne finfelt veteran 73

Grovfelt

I grovfelt klasse Jeger vant Eirik Gjeldnes Surnadal skytterlag sin klasse med 15 treff og 4 innertreff. Grovfelt klasse 2 ble vunnet av Tore Mogset Rindal skytterlag med 20 treff og 9 innertreff. Grovfelt klasse 4 ble de tre første plassene vunnet av skyttere fra Surnadal Skytterlag. Vant gjorde Hanne Waag med 30 treff og 21 innertreff, på andreplass finner vi Erling Waag med 29 treff og 15 innertreff og på tredjeplass kom Jon Sæterbø med 27 treff og 12 innertreff. Klasse 5 grovfelt ble de to første plassene vunnet av skyttere fra Surnadal Skytterlag. Vant gjorde Ingar Waag med 29 treff og 15 innertreff, mens Jorun Snekvik kom på andreplass med (28/12). Til slutt ble grovfelt klasse V55 vunnet av Rindals skytterlags Arnfinn Berdal med 27 treff og 10 innertreff.

Bilde av resultater fra dagens stevne grovfelt Jeger
Resultater fra dagens stevne grovfelt Jeger
Bilde av resultater fra dagens stevne grovfelt klasse 2
Resultater fra dagens stevne grovfelt klasse 2
Bilde av resultater fra dagens stevne grovfelt klasse 4
Resultater fra dagens stevne grovfelt klasse 4
Bilde av resultater fra dagens stevne grovfelt klasse 5
Resultater fra dagens stevne grovfelt klasse 5
Bilde av resultater fra dagens stevne grovfelt klasse V55
Resultater fra dagens stevne grovfelt klasse V55

Leder Hanne Waag kan fortelle at rekrutteringen i Surnadal skytterlag er brukbar og at mange foreldre er med og støtter opp om det gode miljøet rundt skyting i bygda. Dette lover godt for fremtiden. Surnadal skytterlags bane Angråmyra ligger særdeles fint til på Surnadalseidet og egner seg godt til større stevner. Fine skytterhus både til fin- og grovfelt og ikke minst baneskyting og miniatyrskyting. Her er også leirdueskytteranlegg.

Etter at selve stevnet var avsluttet ble et eget lagmesterskap avholdt. Resultatene fra dette vites ennå ikke.

Powered by Labrador CMS