Varig Orkla Arena

Et travløp.
Gee Whiz (lengst til venstre i bildet) tok fjerdeplassen i sitt løp.

Gode plasseringer for de lokale traverne

Publisert Sist oppdatert

Det har vært tre dager med travløp på Varig Orkla Arena siden siste rapport.

Danny Delight startet fredag den 4/10. Gamlingen til Irene Løfaldli holder koken, nå ble det 4. plass på ny volterekord, 1,15,2 for kusk Atle Solhus. For å sette ei sånn tid i et historisk perspektiv, så kan nevnes at en av tidenes beste norskfødte hester, Scott Protector satte norgesrekord på slutten av 60-tallet med tiden 1,17,3. Det viser at det har vært en viss utvikling i travet. Mange årsaker til det, bedre baner, bedre utstyr til hestene, ny kunnskap om trening, og ikke minst avlsmessig framgang. Dagens norske rekord for varmblodshester på voltestart er på 1,11,3, mens på autostart er den på 1,09,1.

Et gammelt svart-hvitt-bilde fra et travløp.
Scott Protector og Karsten Buer setter norgesrekord på 1,17,3 i 1969.

Nok om det, fredagskveld den 11/10 var det bare en hest til start. Irene sin hest denne gang også, nemlig 3 år gamle Gee Whiz. Den startet i et løp med høyere premier, DNTs unghestserie. Per Einar Sørmo styrte ho inn til 4. plass på tiden 1,18,8.

Sist søndag var det såkalt lunsjtrav på Varig, altså foregikk det midt på dagen.

Der startet Stormare til Nils Stokke, som hadde hatt en par måneders pause, og så gått på beite en stund. Formen var beholdt, gikk inn til 5. plass på tiden 1,29,7 for kusk Jarle Morten Sørmo. Var innstengt på slutten, mista kanskje 3. plassen på det. Men uansett en god prestasjon.

Danny Delight var også innover denne gang, og nå gikk den et av sine beste løp noensinne i en alder av 11 år. Det er alltid tøff motstand i de løpa, men Atle styrte han inn til 5. plass på tiden 1,16,3.

Se løpene på www.rikstoto.no

Powered by Labrador CMS