Rindal Sportsskyttere 50 år

Skyttere og standplassleder
Fra skyting på standplass 5 under jubileumsstevnet. Skyttere fra venstre: Nils Sylte, Emil Fiske, Andreas Snekvik og Grim Sæterbø . Alle fra Bæverdalen PK. Ytterst til høyre, Heidi Torve fra Meldal Sportsskyttere.

Jubileumsstevne på Stampmyra

Grim Sæterbø fra Bæverdalen PK vant tre av fire klasser under lørdagens stevne

Publisert Sist oppdatert

Rindal Sportsskyttere arrangerte lørdag feltskyting på Stampmyra i Romundstadbygda. Stevnet markerte Rindal Sportsskyttere sitt 50. årsjubileum. Leder Idar Moe mottok  blomsterbukett og gratulasjoner fra ordfører i Rindal, Mildrid Kattem Aune.

Ordfører Mildrid Kattem Aune var tilstede og gratulerte Rindal Sportsskyttere med 50-årsjubileet

Klubben ble stiftet 17.september 1974, da som Rindal Pistolklubb. Dette navnet beholdt de til rundt 2020 - 2021, forteller leder i Rindal Sportsskyttere, Idar Moe. Da ble det endret til Rindal Sportsskyttere for også kunne favne blant annet miniatyr- og leirdueskyting.

Startet i kjelleren

Til å begynne med hadde de skytebane i kjelleren der hvor 3Venner er nå. Der kunne de skyte med luftpistol og kaliber .22, kan Idar Moe fortelle. 

- Senere har vi hatt skytebane på Bolme skole og i kjelleren på kommunehuhset, sier Idar. 

- I 1984 bygde vi pistolbane her på Stampmyra. Og nå har vi også skytebane i Rindalshuset, hvor vi kan skyte både luftpistol og kaliber .22.

Etter at pistolbanen på Stampmyra ble bygd arrangerte de Trollheimstreffet hvert år fra 1985 og frem til årtusenskiftet, med 100-120 deltagere fra hele Trøndelag og Møre.

I 1994 arrangerte Rindal Pistolklubb NM i feltskyting. 

- Et stort stevne , forteler Idar Moe.

- Stevnet ble arrangert på Skogsletta, og gikk over fire dager med 800 deltagere

Samme leder i 50 år

I alle de 50 årene Rindal Pistolklubb, og etterhvert Rindal Sportsskyttere, har eksistert, har Idar Moe vært leder i klubben.

Mann med krus foran reklame på skytebanevegg
Rindal Sportsskytteres leder fra stiltelsesåret 1974 frem til i dag, Idar Moe. Her med jubileumskruset

- Det har vært mange år med skyting og administrasjon, ikke minst, sier Idar Moe.

Idar har vært aktiv skytter hele tiden og vært med på  en lang rekke stevner. Ikke bare i pistolskyting, men også på Landsskytterstevnet. 

- Resultatmessig har det vel vært slik midt på treet, sier Idar.

- Men det er artig å holde på, og en blir kjent med mange nye mennesker.

På spørsmål om han fortsetter som leder videre, svarer Idar at han vel har signalisert at han helst ser at noen yngre tar over. 

- Men jeg skal være med å hjelpe til så lenge jeg kan, avslutter han.

Så er det absolutt verdt å nevne at Idar Moe ble kåret til årets Ildsjel i Rindal i 2011, og han har også sittet i Rindal Idrettsråd en årrekke. Både som leder, sekreter og kasserer.

Grim Sæterbø vant tre av fire klasser

Lørdag konkurrerte pistolskytterene i fire klasser. Finpistol, grovpistol, revolver og militærpistol. 

Feltskytingen var lagt opp med 5 standplasser med både en og to målgrupper, et varierende antall figurer på hver standplass, både faste skiver og vendeskiver, samt at det skulle skytes både enhånds-, tohånds og fri.  

I tillegg til klubbens egne skyttere hadde de invitert pistolskyttere fra Bæverdalen pistolklubb  og Meldal Sportsskyttere.

Grim Sæterbø vant tre av klassene. Finpistol, grovpistol og revolver. I tillegg tok han en andreplass i militærpistol. Klassen for militærpistol ble vunnet av Roar Kjerstadmo fra Rindal Sportsskyttere.

Skyttere ved skiver i terrenget
Skyttere og anviser ved blinkene på det lengste holdet på Standplass 5. Fra venstre Nils Sylte, Emil Fiske, Andreas Snekvik, anviser Øystein Løset og Heidi Torve.

I tillegg til premiering fikk alle et jubileumskrus fra Rindal Sportsskyttere, og det ble servert både bløtkake og pølser med brød.

Resultatlister fra lørdagens stevne

Powered by Labrador CMS