Mennesker på museumstun
Omvisning på Oppdalsmuseet

Trollheimen rundt med Rindal pensjonistlag

Årets utflukt med Rindal pensjonistlag ble en busstur Trollheimen rundt med fire innlagte stopp. Godt vær og rolig tempo gjorde turen til en positiv opplevelse for deltakerne.

Publisert Sist oppdatert

Første stopp var på Grindal Ysteri i Rennebu, der søstrene Turid og Ragnhild Nordbø i 10 år har drevet et økologisk håndverksysteri fra to gårder, Jelan og Stigen. Turid Nordbø tok imot oss og fortalte om gårdsdrifta og osteproduksjonen. Søstrene driver hver sin gård, den ene med kyr, mens den andre har geit. Om sommeren flytter de noen av kyrne og geitene til Jelsetra og Øyasetra i Jøldalen, der de setrer på gammeldags vis og lager Seterost av mjølka. Grindal Ysteri har fått flere priser for produktene sine som har navn som Myrull, Åskeladd, Råblå og Blåkoll.

Mennesker ved buss på gårdstun og gårdsutsalg
Første stopp på Grindal Ysteri
Dame i rød t-skjorte på gårdstun
Turid Nordbø tar imot i gårdstunet og forteller om bedrifta

Fra et nybygd ostelager med sjølbetjent gardsutsalg fikk rindalingene anledning til å kjøpe med seg av produktene før ferden gikk videre til Oppdalsmuseet.

Mennesker sittende ved bord inne i museumsbygg
Kaffepause med orientering på Oppdalsmuseet

Her ble vi også godt mottatt med kaffe og skuffkake før omvisning på det store og mangfoldige museumsområdet med i alt 34 bygninger. Som de første i historien fikk turfølget se og oppleve det helt nye jernbanemuseet som offisielt skal åpnes 1. september. Her var det lagt opp jernbanelinje, hitflytta en «stasjon» og bygd ny togstall. Portene til togstallen ble åpnet og lokomotivet prøvekjørt til ære for tilskuere for første gang.

Gammelt sentralbord med stol foran
Gjensyn med et gammelt «sentralbord» på telefonsentralen på Oppdalsmuseet.
Mennesker ved togskinner
Det nye jernbanemuseet på Oppdalsmuseet

Det ble en times stopp på Oppdal sentrum. Her ble det tid til litt handel eller en softis før turen gikk videre til Bortistu Gjestegård i Storlidalen, som serverte sin spesialitet, bassturøkt lammelår og sviskergrøt med byggryn. Etter litt omvisning her fortsatte turen ned Sunndalen, og etter en varm og fin dag, møtte vi regnet.

Mennesker sittende ved middagsbord
Siste stopp med middag i fjøset i Bortistu Storli

42 opplagte deltakere og trygg transport med Fram-buss og Kjell Bråten som sjåfør gjorde turen til en positiv opplevelse for alle.

Powered by Labrador CMS