En smilende mann ved en PC-skjerm.
Willy Karlstrøm var forfatter og redaktør av flere lokalhistoriske utgivelser og bøker, og han var redaktør i Trollheimsporten i flere år. Nå tildeles han Rindal kommunes kulturpris post mortem.

Rindal kommunes kulturpris tildeles Willy Karlstrøm - post mortem

Driftsutvalget i Rindal har valgt å tildele Rindal kommune sin kulturpris for 2024 til Willy Karlstrøm – post mortem. Dette skriver Rindal kommune i en pressemelding fredag.

Kulturprisen i Rindal ble delt ut første gang i 1982, og er senere delt ut med både ett-, to- og treårs mellomrom. Fra 2012 er prisen delt ut annet hvert år, og det har vært 19 mottagere av prisen siden 1982. 

Redaktør og forfatter

Willy Karlstrøm var en produktiv forfatter og redaktør av flere lokalhistoriske utgivelser og bøker i Rindal gjennom mange år, hvor den fyldige jubileumsboka til 75-årsjubileet til IK Rindals-Troll og det politiske dokumentasjonsskriftet «1964 – de va nere på» kan nevnes spesielt. 

Willy var også redaktør i Rindal heimbygdlags sitt årsskrift i en rekke år fra 1984 – 2003, og forfatter bak den oppdaterte Gards- og ættesoge fra Rindal som ble utgitt i 1999. 

Willy var pressemann i alle år, og gjennom sitt virke som redaktør og journalist i lokale medier var han en godt synlig aktør i nærmiljøet og med stor interesse for hjemkommunen sin. Willy Karlstrøm døde i 2016. 

Portrettbilde av en mann.
Willy Karlstrøm.

Kulturkveld i Torshall

Markering av prisutdelingen vil skje på en egen kulturkveld i Torshall, Rindal, fredag 22. november, hvor det blir satt lys på Willy sin innsats i det lokalhistoriske arbeidet, som pressemann og aktiv deltager i lokalsamfunnet. Dette vil være åpent gratis arrangement, og arrangøren håper at mange har anledning til å delta.

Mer informasjon om programmet vil komme senere, skriver Rindal kommune i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS