Dette er ikke greit!
Ordfører i Rindal, Mildrid Kattem Aune, er bekymret for det som oppleves som trafikkfarlig bilkjøring i kommunen.
– Det har kommet mange tilbakemeldinger fra innbyggerne i Rindal om bilkjøring hvor sjåførene legger inn "sladder" når de kjører, sier ordfører i Rindal, Mildrid Kattem Aune.
– Folk blir redde for å gå ut og ferdes i både boligfelt, og langs med fylkesvegen.
Når det første snøfallet har kommet, så har det vært vanlig å se at det har vært kjøring og sladding forbi næringsparken, men i år har det tatt voldsomt av, og det har pågått i lengre tid, og bare økt i omfang, forteller Aune.
Aune forteller videre at hun har vært i kontakt med Orkland politidistrikt, og lagt frem problemet. De satte pris på å bli orientert om kjøringen, og de har hatt økt patruljering etter varslingen. Da har de ikke sett noe spesielt, men de ser også sporene etter kjøringa.
– Jeg er bekymret, vi har ingen å miste verken av de som kjører eller andre trafikanter. Jeg kan nesten ikke forstå hvordan det kan gå bra når jeg ser bilsporene, fortsetter Mildrid Kattem Aune.
Hun viser til at veikantene blir ødelagte, og hvis noen kommer inn i samme spor kan de også kjøre av veien. Det vanskeliggjør også brøyting på grunn av at veikanter blir viska ut og at brøytestikker blir kjørt ned, i tillegg til at det er kostbart å sette opp nye stikker igjen.
– Mitt håp er at de rett og slett bare slutter, før det går riktig galt. For andre bilister som møter disse bilene på tvers, så skal det så lite til før det blir en alvorlig ulykke, sier Aune.
Det finnes strekninger som er ganske oversiktlige, men det er ikke bare der denne kjøringen foregår. Nå er det såpass mye mer ustrakt kjøring at det er blitt et stort problem. Den største bekymringen er at det også blir kjørt så mye i boligfeltene.
– Jeg oppfordrer innbyggere i Rindal til å melde fra når de opplever at dette utgjør en fare, fortsetter hun. Det er så fort gjort at barn kommer ut i veien. Farten må tilpasses området det kjøres.
Aune oppfordrer også til at foreldre snakker med ungdommene sine om kjøringen.
Politiet ønsker varsling når hendelsene skjer
Dersom innbyggerne i kommunen opplever hendelser, som er til fare for allmenheten, kan politiet varsles på telefon nummer 02800, opplyser Trøndelag politidistrikt. Ved livstruende hendelser skal nødnummeret 112 benyttes
Politiet ønsker varsel om hendelser når de skjer eller så snart som mulig etter, derfor ønsker vi at hendelsene varsles pr. telefon.
Varsles det på annen måte vil politiet ikke kunne gjøre noe med den akutte hendelsen, men følger da opp i ettertid.
Skulle du som melder tenke at det ikke haster, men likevel ønsker å varsle politiet kan du gjøre dette pr mail til post.trondelag@politiet.no. Skriv da gjerne i emnefeltet hva du vil varsle om og hvilken kommune du bor i.
For at politiet skal kunne gjøre noe med det det varsles om, er vi avhengig av å få noe informasjon om hendelsen.
Vi ønsker informasjon om hvem du er, hvor hendelsen fant sted, hva som har skjedd, hvordan det har skjedd, hvorfor det har skjedd og når det har skjedd.
Det er svært nyttig å få vite hvem som er involvert, gjerne ved navn, registreringsnummer eller beskrivelse av personer eller kjøretøy som er involvert.
Bilder eller video fra hendelser er svært nyttige for å belyse det straffbare.
En kan også inngi anmeldelse for straffbare forhold. Dersom man velger dette er det nyttig å nevne eventuelle vitner til den hendelsen du anmelder. Dette har vist seg effektivt dersom flere personer anmelder eller vitner om like hendelser. Det gjelder særlig i trafikk saker, ettersom førerrett også kan kalles tilbake på bakgrunn av forvaltningsvedtak, og ikke bare på bakgrunn av straffesak. Ofte ligger terskelen for forvaltningsmessig tap av førerrett lavere en i en straffesak. Anmeldelse kan inngis på alle politiets tjenestesteder i hele landet, sjekk gjerne i forkant om tjenestestedet har ledig tid for mottak av anmeldelsen.