Politiet i Trøndelag:

Fjernet gammelt sprengstoff - helt etter boka

Den siste uka har det som vanlig vært få politisaker i Rindal, men politiet opplyser om et trafikkuhell på Rindalsskogen og om et funn av gammelt sprengstoff, som ble varslet til politiet på forskiftsmessig vis.

Publisert

Trafikkuhell på Rindalsskogen

Fredag ettermiddag fikk politiet i Trøndelag melding om et trafikkuhell på fv65 på Rindalsskogen. Det var en bil med to tyskere som hadde kjørt av veien. Det ble noen materielle skader på bilen, men den sto ikke til hinder for trafikken. Det var ingen personskader, og ingen andre kjøretøy var involvert, så det blir ikke opprettet noen sak på hendelsen. En pensjonert politimann som kom til stedet hjalp til med å varsle om uhellet og tilkalle bilberger, opplyser Åge Andersen ved Orkdal politistasjon.

Gammel sprengstoff ble fjernet

Andersen opplyser også at politiet nylig fikk beskjed fra noen i Rindal som hadde ryddet etter foreldre og besteforeldre, og funnet en kasse med diverse sprengstoff. Da politiet ble varselet tilkalte de en samarbeidspartner som spesialiserer seg på håndtering av sprengstoff, og kassen ble hentet på forsvarlig vis.

Åge Andersen sier at dette ble gjort helt etter boka. Gammelt sprengstoff kan være ustabilt og farlig å håndtere, så det er viktig å la det stå i fred, og varsle politiet, slik at man får kyndig hjelp til å fjerne det. 

– Vi setter veldig pris på at vi blir varslet med en gang, og at ikke folk begynner å styre med sprengstoff sjøl. Da kan det skje ulykker, sir Andersen, og legger til:

– Det kan hende at noen tror at de blir straffet hvis de melder fra om slike tilfeller, men det blir de IKKE. Hvis man finner sprengstoff så anbefaler vi å varsle politiet uansett!

Powered by Labrador CMS