Politiet melder:

Røde Kors-mannskaper i et fjellandskap. En politibil og en RødeKors-bil.
Letemannskap samlet ved Gråhaugen fjellstue fredag formiddag.

Savnet mann funnet i god behold

Publisert Sist oppdatert

Fredag formiddag iverksette politiet et søk etter mann i 70-årene i Trollheimen. Han han skulle gå fra Vindølbuhytta mot Trollheimshytta. Mannen er turvant, og han var kledd og forberedt for en lang tur, skrev politiet i Møre og Romsdal på Politiloggen.

Politiets operasjonssentral i Møre og Romsdal opplyser til Trollheimsporten at mannen startet fjellturen på tirsdag. Han overnattet på Vindølbu natt til torsdag, og hadde planlagt å gå til Trollheimshytta og overnatte der natt til fredag. Fredag morgen ringte han selv politiet, og meldte fra om at han hadde gått seg bort.

Det ble iverksatt søk med Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, ambulansehelikopter og politihelikopter.

Kl 12.54 fredag kom meldingen om at mannen var funnet i god behold av politihelikopteret. Mannen var noe medtatt etter å ha gått ute hele natta. Politiet takker alle som var med på leteaksjonen.

Politifolk, en politibil og en ATV på en grusvei.

Søk fra Gråsjøen og fra Vindøldalen

Pressefrilanser John J Storholt var oppe ved Gråhaugen fjellstue, som var utgangspunktet for søket. Han forteller at Surnadal Røde Kors satte båten sin på vannet for å frakte letemannskaper innover Gråsjøen i retning Trollheimshytta. 

Politioverbetjent Anders Magne Ormset fra Surnadal politistasjon sa til John Storholt at den savnede mannen selv ringte inn fredag morgen og sa fra om at han trengte hjelp. Både folk og hunder var med på søket, i tillegg til helikopter, og det ble lett både med utgangspunkt i Vindøldalen og fra området ved Trollheimshytta.

Powered by Labrador CMS