Pårørendeforeningen for Surnadal Sjukeheim:
Håper flere vil være med å bidra med de sosiale aktivitetene for sjukeheimsbeboerne
Styret i Pårørendeforeningen for Surnadal Sjukehiem har et stort ønske om at pårørende i Surnadal skal melde seg inn i styret for foreningen. Den lille arbeidsinnsatsen som blir gjort av medlemmene her, er til stor glede for beboerne på sjukeheimen.
Pårørendeforeningen for Surnadal Sjukeheim er en frivillig organisasjon. På grunn av at de er underlagt streng taushetsplikt, har ikke styret oversikt over medlemstallene i organisasjonen, og de har på grunn av dette heller ikke noen valgnemnd.
Alle som betegnes som pårørende er automatisk medlemmer.
- Det er ikke bare ektefeller som kan være pårørende, men også tanter, onkler, barn, barnebarn og andre, sier leder i Pårørendeforeningen, Irene Bolme.
Bolme forteller at de i dag er seks medlemmer i styret, men fem av dem har ikke lenger status som pårørende. Hvem som sitter i styret for foreningen, skal ideelt sett variere med tiden.
- Det har ikke vært noe utskifting på veldig mange år nå, sier hun.
Finansiering av trivelige aktiviteter for beboerne
Foreningen får hovedvekten av inntektene sine fra minnegaver i forbindelse med begravelser, samt støtte fra ulike andre lag og organisasjoner.
Pengene skal brukes til å finansiere diverse aktiviteter og trivselsfaktorer for beboerne ved sjukeheimen.
For eksempel er det Pårørendeforeningen som står for organisering av aktiviteter som høstfest for beboerne, innkjøp av julegaver og julebord (sammen med demensforeningen), arrangering av mor- og farsdager, innkjøp av blomster og planting av disse til 17. mai-feiringen, og arrangering av underholdningskvelder med musikk og dans omtrent en gang i måneden. De står også for sponsing av ulikt utstyr, og har den senere tiden kjøpt inn smart-TVer og annet ekstra som kommunen ikke dekker.
Ikke så høytidelig som mange kanskje tror
Nå har styret et stort ønske om at flere skal melde interesse for å være med å organisere og bidra i de sosiale og trivelige aktivitetene. Bolme ønsker å understreke at det ansvaret man har når man sitter i styret, ikke er så høytidelig og arbeidsomt som mange kanskje tror.
- Den største jobben er å huske frister og datoer for ulike høytider og lignende. Ellers er det meste av det vi gjør enkel organisering, utdeling av økonomisk støtte og gjennomføring av mindre oppdrag, sier hun.
Styret håper mange kommer til årsmøtet som holdes 29. mars kl. 18.00 i kantina på sjukehimen.