Svorka melder:

To menn som står ved siden av ei søyle med plakater med reklame for Svorka.
Anders Betten og Dan Blekken.

Elsikkerhetsdagen 15. oktober 
- Ta elsjekken for et tryggere hjem!

Hvert år, markerer vi den nasjonale Elsikkerhetsdagen den 15. oktober. Elsikkerhet handler om trygg bruk av elektriske anlegg og utstyr i hjemmet. Elektriske feil og mangler er en av de vanligste årsakene til branner i Norge, og konsekvensene kan være tragiske – med tap av både materielle verdier og i verste fall liv. Det er viktig å huske at som huseier er det ditt ansvar å sikre at det elektriske anlegget er i god stand.

– Når man ser på årsakene til branner, er elektrisk utstyr den nest mest vanlige årsaken, forteller Anders Betten i Svorka. 

Det er derfor avgjørende at boligeiere tar ansvar for å sikre at det elektriske anlegget er trygt i bruk. Hvis du tok elsjekken i fjor, anbefaler vi at du tar den igjen i år for å fange opp eventuelle nye problemer. 

Elsjekken er en gratis egenkontroll som du finner på www.elsikkerhetsdagen.no. Denne består av 9 enkle spørsmål og tar bare noen minutter – men den kan være viktig og avgjørende for sikkerheten i hjemmet

Unge og matlaging – Viktigheten av komfyrvakt 

Vi vet at mange barn og unge lager seg mat når de kommer hjem fra skolen, ofte ved å bruke koketoppen eller stekeovnen. Dette øker risikoen for komfyrrelaterte branner, noe som gjør en komfyrvakt til et essensielt sikkerhetstiltak i hjemmet. En komfyrvakt kan hindre farlige situasjoner ved å automatisk slå av komfyren hvis det oppstår overoppheting eller glemmer å slå den av, påpeker Anders. Dette er noe vi anbefaler for alle husstander, selv om kravet kun gjelder i nye boliger fra 2010, eller ved fornying av det elektriske anlegget.

Samarbeid med skolene i distriktet 

Som en del av markeringen av Elsikkerhetsdagen har vi invitert skolene i Rindal, Halsa og Surnadal til et samarbeid, for å styrke bevisstheten om elsikkerhet blant barn og unge. Vi har fått positive signal fra skolene om å delta. Har du barn i huset kan du få en påminnelse om å gjennomføre elsjekken.

Delta og vinn flotte premier 

Som en ekstra motivasjon for å gjennomføre elsjekken før 29. oktober, er alle som deltar med i trekningen av 10 Nightsafe mobilladere. Disse innovative laderne har innebygd røyk- og varmesensor som gjør at du trygt kan lade telefonen din hele døgnet.

Vi oppfordrer alle til å ta seg tid til å gjennomføre elsikkerhetskontrollen – for din egen og familiens trygghet. Elsjekken for egen bolig er gratis, og du finner den her: www.elsikkerhetsdagen.no.

Svorka er medlem av Trollheimsporten.

Powered by Labrador CMS