RBL ble "Norgesmester" på leasingkontrakter på robotklippere

To menn inne i et butikklokale med snøfres, vedmaskiner og motorsager.
Jon Moen og Steffen Møkkelgård forbereder seg til høstdager. Da blir det gode tilbud på snøfreser, vedmaskiner, skogsutstyr og mye mer.

Inviterer til høstdager fredag og lørdag 

RBL, landbrukssenteret i Rindal, har startet forberedelsene til høstdagene som de arrangerer fredag og lørdag denne uka. Da blir det gode tilbud fra alle de store leverandørene, på alt fra terrengkjøretøy til vedutsyr og arbeidsklær.

Publisert

Denne sommeren har RBL satset stort på salg og leasing av robotplenklippere av merket Automower fra Huqvarna. Dette resulterte i at de nylig fikk en utmerkelse for flest leasingkontrakter på slike robotklippere i Norge i 2024.

Steffen Møkkelgård ved RBL anslår at omtrent halvparten av robotklipperne de leverer er på leasing, og den andre halvparten er salg. 

En mann som står ved siden av en robotplenklipper inne i en butikk.
Steffen Møkkelgård med utmerkelsen for flest leasingkontrakter av Automower i Norge i år.

Rekordomsetning på Automower

I år har RBL også blitt proff-forhandler på Automower, slik at de nå ikke bare forhandler klippere til privatkunder, men også større robotklippere til proffmarkedet. Han forteller at salget har gått over all forventning, for de har solgt seks slike proffklippere allerede. Rindal IL har leaset en klipper med kapasitet på 10.000 kvadratmeter. Den er stasjonert på fotballbanen på Rinnvollen.

RBL har hatt rekordomsetning på robotklippere i år, med over nye 70 klippere omsatt på salg og leasing, forteller Steffen.

Høstdager - i år som i fjor

Nå organiseres utstillinga i butikken til høstdagene, som har blitt en årlig tradisjon for RBL. I starten var det bare én høstdag, men i fjor utvidet de til tre dager. I år blir det to høstdager. Det er greit å spre det litt utover, slik at flere får mulighet til å komem innom, og slik at det ikke blir så mange kunder samtidig. Det er greit å ha god tid til å snakke med kundene, sier Steffen.

På fredag kommer representanter fra flere av de store leverandørene innom, blant annet Husqvarna, Kramp, Ariens og Ahlsell og Lilleseth. Alle disse stiller som vanlig med gode tilbud. Steffen forteller at Ariens kommer til å ha med flere maskiner som RBL ikke har inne til vanlig, blant annet en større snøfreser, som man kan stå på mens man kjører. Ahlsell har varslet at de vil arrangere en konkurranse på fredag, med premiering, slik de har gjort før.

Stativer med arbeidsklær i en butikk.
På høstdagene blir det gode rabatt er på arbeidsklær fra HH.
Håndholdte snøfresere inne i et butikkklokale.
Snart starter sesongen for snøfresere.
En mann som står ved noen terrengkjøretøy i et butikklokale.
Denne måneden er det svært gode tilbud på SSV. Disse kjøretøyene er i utgangspunktet registrert som traktor, men krever førerkort klasse B da de er godkjent for 105 km/t med ABS. De kan også nedregistreres til traktor med toppfart 40 km/t så de kan kjøres av 16-åringer med traktorførerkort.

ANNONSE:

På RBL sin hjemmeside kan du se alle tilbudene på høstdagene.

RBL er medlem i Trollheimsporten.

Powered by Labrador CMS