To menn som smiler mot kamera.
Rolf Einar Sæter og Allan Troelsen.

SpareBank 1 Nordmøre og GreenTechSee inngår strategisk samarbeid for bærekraftig vekst

Samarbeidet skal bidra til å styrke regionens posisjon innen bærekraft og teknologi, med et felles mål om å støtte lokale bedrifter i å utvikle løsninger som kan skaleres både nasjonalt og globalt.

Publisert Sist oppdatert

SpareBank 1 Nordmøre og GreenTechSee inngår et strategisk samarbeid for å fremme bærekraftig innovasjon og næringsutvikling i Møre og Romsdal. Dette skriver Sparebank 1 Nordmøre i ei pressemelding.

– Som en bank med dype røtter i lokalsamfunnet er vi alltid på jakt etter måter å bidra til positiv samfunnsutvikling. GreenTechSee er en unik satsing for å akselerere utviklingen av bærekraftige løsninger, og vi ser frem til å støtte regionens bedrifter i å utnytte teknologi til å møte fremtidens utfordringer, sier administrerende direktør Allan Troelsen i SpareBank 1 Nordmøre. 

Møteplass

GreenTechSee, som fungerer som en møteplass for teknologientusiaster, innovatører og næringslivsaktører, vil sammen med SpareBank 1 Nordmøre arrangere festivaler i Molde, Ålesund og Kristiansund. Festivalene inkluderer Hackathon, konferanse og faglige sesjoner. De vil gi bedrifter og innovatører muligheten til å samarbeide om å utvikle løsninger innen områder som energi, hav og samfunn. 

Rolf Einar Sæter, initiativtaker for GreenTechSee, ser veldig positivt på hva dette samarbeidet kan bety for regionen: 

– Med SpareBank 1 Nordmøre som hovedsamarbeidspartner kan vi ikke bare forsterke vår innsats lokalt, men også sikte mot en nasjonal festival på Campus Kristiansund høsten 2025. Sammen har vi en unik mulighet til å støtte nytenkning og skape varige, bærekraftige løsninger. 

Fremtidens løsninger 

Samarbeidet markerer starten på en viktig satsing som vil styrke både næringslivet og samfunnets evne til å møte de store utfordringene vi står overfor i dag. SpareBank 1 Nordmøre og GreenTechSee ønsker å inspirere til innovasjon og bærekraftig vekst gjennom teknologi, og ser frem til å samarbeide om å skape fremtidens løsninger.

Som en del av samarbeidet etablerer SpareBank 1 Nordmøre og GreenTechSee felleskontor i andre etasje på Campus Kristiansund. Her sitter selskapet side om side med andre næringsaktører som fremmer innovasjon og utvikling. 

– Vi ser for oss at det å etablere oss på campus vil skape et dynamisk miljø for samarbeid, der idéutveksling og innovasjon kan blomstre mellom bedrifter, gründere og innovatører som alle jobber mot felles mål om å styrke regionens fremtidige bærekraftige utvikling, avslutter Troelsen og Sæter.

Powered by Labrador CMS