Hytteeier fortviler

En vedstabel ute i skogen, med presenning over.
Dette er det som er igjen av hytteeierens vedlager, som var over en meter høyt med 40 cm lange vedkubber,

Mer enn halvparten av veden er stjålet!

En gang i løpet av september ble mer enn en halv favn ved stjålet fra ei hytte i området rundt Hølstoen i Rindal. Det er utrolig frekt, synes hytteeieren, som har hogd all veden selv.

Publisert Sist oppdatert

Hytteeieren bygde hytta ved Hølstoen i Rindal på 80-tallet, og han har brukt den jevnlig i alle år. Til vanlig bor han i Trondheim. Hytta ligger ganske øde til, på ei stor tomt. Hyttene ligger ganske spredt i området, og hyttenaboene er veldig greie, så det har aldri vært noe tull der oppe, sier han. Ikke før nå...

Hogger egen ved

Hvert år hogger han ved til egen bruk på hytta. Også i år hadde han forberedt seg på vinteren, og gjort klar en stor stabel med furuved på hyttetomta, godt dekket av en presenning som var surret fast med tau. Men da dattera hans tok turen dit i slutten av september fikk hun en ubehagelig overraskelse; tauet og presenningen var revet av vedstabelen, og mer enn halvparten av veden var borte!

Hytteeieren anslår at det er mellom en halv og trekvart favn med ved som er forsvunnet. Dette synes han er utrolig frekt! Han undrer seg over hvem som kan finne på å stjele ved så langt ute i marka. Vedkommende må ha hatt med sekker og båret bort veden, for hytta ligger ca 400 meter fra bilvei, og det er ingen spor etter terrengkjøretøy i nærheten. Det er ikke noen turstier nær hytta, heller, så man skulle ikke tro at så veldig mange vet om den. 

"Så frekke har folk blitt"

Hytteeieren har kontakta politiet, men de kan ikke gjøre noe. "Så frekke har folk blitt", sier de bare. Politiet oppfordret han til å ta kontakt med hyttenaboene, for å si fra om hva som hadde skjedd, og spørre noen noen hadde observert noe uvanlig. Det har han gjort, og heldigvis har ingen av dem observert at noe har blitt borte fra hyttene deres, så langt. Flere har sagt at de vil ta turen oppover og sjekke ved første anledning.

Dette er ikke bare et økonomisk tap for mannen. Det ligger mye arbeid bak veden, noe som gjør dette mer personlig og ekstra ubehagelig. Når slike ting skjer tenker man også på mulighet for innbrudd og andre ubehageligheter, man blir mer bekymret og urolig.

Hvis noen har sett aktivitet i området som kan ha en sammenheng med at veden forsvant, ta kontakt med Trollheimsporten ved Sigrid eller Bård Inge, så formidler vi det videre til hytteeieren. 

Han håper først og fremst å bidra til at folk blir mer oppmerksomme, slik at dette ikke skjer flere plasser. Det skulle jo egentlig være trygt på et såpass øde sted, og tyverier er heldigvis svært sjelden i Rindal.

Powered by Labrador CMS