Landbrukskonferansen i Surnadal:

Far og sønn Vaseng i gule arbeidsklær og en mann fra greenfarm i forgrunnen av biogassanlegget.
Ola Vaseng (t.v) stiller på landbrukskonferansen i Surnadal 7. november Her sammen med sønnen Peder og markedssjef i Green Farm Norge Jørn Schanche.

- Kjekt når lokale krefter trår til!

Med bare knappe 10 dager igjen til konferansen, ble det hektisk i arrangementskomitéen da den ene foreleseren måtte melde avbud. Heldigvis stiller Ola Vaseng opp og skal fortelle om biogass-anlegget på gården i Surnadal.

Publisert Sist oppdatert

Trollheimsporten har tidligere omtalt landbrukskonferansen som arrangeres i Surnadal 7. november. Her forteller komitéen om dagen som arrangeres i samarbeid mellom bank og kommune:

- Alle som spiser mat bør ha interesse av dette!

 Biogass på programmet

Fredag kom nyheten om endring i programmet, etter at Martin Toreli fra Hustadvika måtte melde avbud. 

- Vi er så glade for at Ola Vaseng ville stille på dette, sier Elin Moen Lysø fra landbrukskontoret i Surnadal. 

Om Vaseng står det i programmet at han og Marit Kvammen tok over gården i Øvre Surnadal i 2006. De driver melk- og kjøttproduksjon. Vaseng vil dele tanker om hvordan og hvorfor en går til det skritt å bygge et biogassanlegg, samt det å utvikle gården for fremtiden og tilpasse seg dagens miljøkrav og de krav en vet kommer.

en mann og fire damer oppstilt ute
Arrangementsgruppa tror årets landbrukskonferanse er av kollektiv interesse. F.v: Tore Gjul, Mona Rosvold, Elin Moen Lysø, Solvår Halset og Liv Dalsegg. Harald Bredesen var ikke til stede.

 Mange høydepunkt

Moen Lysø oppfordrer alle som ønsker faglig påfyll til å melde seg på konferansen. Det blir anledning for både ny kunnskap, inspirasjon og trivelige møter med yrkesfrender. Et særlig høydepunkt er at flere lokale bønder deltar med innlegg, samt medieprofilen Anders Nordstad som skal snakke om norsk matproduksjon.

Fullstendig program finnes på sparebank1 sine hjemmesider.

Powered by Labrador CMS