ANNONSE: Surnadal Kulturhus

Bilde av hender som holder knyttet materiale

"Not my bones"  - Makuda - til Storstuå

Lørdag 05. Oktober kommer danseforestillingen “NOT MY BONES” til Storstuå i Surnadal kulturhus.

“NOT MY BONES” inviterer oss til å reflektere over kroppens minner som verktøy for å forstå våre perspektiver, arv og identitet. Gjennom metaforen av skygger utforsker produksjonen hvordan koreografen Makurumbandi bruker bevegelse for å samhandle med samfunnet. Forestillingen utfordrer oss til å stille spørsmål ved samfunnets forventninger til våre kropper og omfavne vår egen unikhet. Ved å viske ut grensene mellom fysikalitet og spiritualitet, blir vi oppfordret til å vurdere hvilke lekser naturens mangfold kan lære oss.

I forkant av forestillingen vil Dansekompaniet fra Surnadal og Rindal Kulturskole innlede i foajeen med et danseinnslag koreografert av Makurumbandi.

Hode med maske lagd av tøy og kvist

Om Koreograf:

Tendai Makurumbandi, vinner av HEDDAPRISEN for Beste Scenepresentasjon med "MY SONG," har en mastergrad i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo og en bachelor i moderne dans fra National Ballet of Zimbabwe. Hans verk inkluderer "Silent Drum," "Nyami Nyami," og "Dis(placed) Shadows." Med utgangspunkt i sin lange erfaring som utøver, utforsker Makurumbandi skygger som en metafor for motstand mot annerledeshet, og vever personlige og kollektive historier inn i et mangfold av identiteter.

Medvirkende:

Koreografi og konsept: Tendai Makurumbandi

Dansere: Synne Erichsen, Kamilla Moen, Ole Marius Støle

Musikk komposisjon: Mikkel Alvheim Åse

Utvendig øye: Hooman Sharifi

Kostyme og scenografi: Peny Spanou

Lysdesign: Tendai Makurumbandi, Kick Mentzoni

Støttet av: Norsk Kulturråd, Møre og Romsdal Fylkeskommune, Kristiansund Kommune, Samproduksjon mellom Operaen i Kristiansund og Nordmorsmusea.

Varighet: 60 min, start: kl.1800

Bill: Barn: 100,- Ungdom 150,- Ordinær 300,-

Familie: (2 ordinær + 2 barn) 600,- Honnør 260,-

Powered by Labrador CMS