Øverbøgdrevyens Barneteater

Barn på en scene
Tre av de flinke aktørene i Sagatun søndag.

Ekstrem godt gjennomført av over 30 barn i Øvre Surnadal

Øverbøgdrevyens Barneteater har satt opp det selvskrevne stykket "Karr ha de vårte tå all småfågglanj?" De har øvd i halvannen måned, og søndag viste de stykket til en fullsatt sal i Sagatun. Aktørene fra ett og et halvt til tolv år imponerte sterkt på scenen med plettfri gjennomføring.

Publisert Sist oppdatert

Svært ettertraktede billetter

Det solgte ut billettene - hele 125 stykker. Det var ikke ledig plass hverken til mer publikum eller flere biler. Det var stappfullt med biler overalt rundt huset, og hver en sitteplass var opptatt.

De aller fleste billettene gikk unna så fort de la de ut:

–Vi solgte 109 billetter på én time, forteller Øyunn Aune og Gøran Bolme.

Kort presentasjon

Hugo Pedersen pleier å stå på scenen og ønske velkommen i Sagatun, men nå har han - som Gøran Bolme sa - rykket opp og ut av Sagatun. Derfor ble det Bolme som tok den rollen søndag.

I sin kjente stil skapte han latter i salen mens han forklarte at publikum nå skulle få se "Karr ha de vårte tå all småfågglanj?" skrevet, øvd og presantert av Øvre Surnadalinger, og at det etterpå skulle bli salg av kaffe og kaker, gratis julebrus og lussekatter til barna og loddsalg. 

"Karr ha de vårte tå all småfågglanj?"

Forestillingen begynte med at de lurte på hvor alle småfuglene var blitt av. De reiser jo fra Afrika, så kanskje de skulle lokket de med å legge ut bananer?

Det er ikke bare bare med advent uten småfugler, som i teksten til sangen Ventetid som Øyunn Aune har skrevet: 

"Fær venteti å jul ska varra minnerikt å stort.
Men nå ha vårte annjsles allj småfågglanj e bort."

To jenter på en scene.
Tøff, ung jente satte stemningen da hun sang sangen Ventetid alene foran en fullsatt sal i Sagatun søndag.
Barn og en voksen med basketballer, på en scene
Rappen "ØSIL Basketboys" har barna vært med å skrive. Man skal ikke undervurdere Øvre Surnadalinger og rapping; de seks unge rapperne var veldig samstemte og alle traff perfekt på hver takt.

En rekke med søte, små barn med glitter i håret og lys i hånden kom inn i Lucia-tog med Lucia i spissen.

To jenter går inn fra gangen mot scena med glitter i håret 'juletreglitter'.
Her er to av de flinke, små barna som gikk i Lucia-toget.
Barn på en scene.
"Lucia" og de andre barna i Lucia-toget beviste at å være skuespiller har ingen aldersgrense der de sjarmerte publikum fra gangen, mellom publikum og opp på scena under sangen Santa Lucia fra Jul i Svingen.
Barn på en scene
Det var behov for fuglebrett, og det ble besøk til snekker Erik og Gunnhild.
Barn 'sitter i en halvmåne' på en scene
Nydelig og rørende fremføring av Gøran Bolme's "Dønnem bedehus".
Barn på en scene
Reisen gikk videre til Tove på Røv Mølle.
Barn på en scene
Musene "Mia", "Mads" og "Molly" sang om hva musene på Røv driver med.
Barn på en scene.
Selv i disse tre store og krevende rollene, spilte dette trekløveret som alle de andre barna, utmerket under hele forestillingen. Her synger de "De brusa ti ØSIL-blod" skrevet av Øyunn Aune. Publikum klappet i takt da barna sang ØSIL-sang om kjemping om gull, heder og ære.
Barn på en scene.
Den vakre sangen lokket småfuglene. Under "De brusa ti ØSIL-blod" kom fuglearten ØSIL-pap. Den er nemlig veldig glad i ØSIL-musikk.

Dermed var småfuglene tilbake, og alle kunne glede seg i ventetida og se frem til en jul med kjærkommen fuglekvitter.

Barn på en scene.
Siste sangen "Jultrekulånj" av Gøran Bolme handler om hvor fredelig og trygt det er i Øvre Surnadal, og at det ikke er sånn alle plasser. Individene i mangfoldet kan se ulike ut og det er vakkert. Første og siste strofene i refrenget som barna sang, gikk slik: "Fær vi e så kulånj på eitj juletre" (...) "sammen e vi Øverbøgg-jul".

Gave, heder og ære

Publikum reiste seg og gav stående og særdeles fortjent applaus til den lokale, yngre garde som hadde gjennomført en sterk presentasjon av det råferske stykket. Det er meget imponerende at en så stor barneflokk fra en så liten grend, klarer å fremføre et innmari koselig og godt stykke helt utmerket - lagt, øvd og fremført av Øvre Surnadalinger.

Etter applausen stilnet, gav Mo grendalag velfortjente 1000 kroner til pizza til barna til de skal se film av forestillingen.

Artigst å synge

Trollheimsporten tok en prat med to blide jenter etter den vellykkede forestillingen.

Elise syntes det var bra, men skummelt.

–Jeg grua meg, men det var ikke så skummelt, smiler Maria.

På spørsmål om hvordan det var å spille foran publikum, svarer Maria:

–Det var samme som vanlig øving.

–Bare at det var mange flere folk, legger Elise til.

Begge syntes det var artigst å synge. Maria syntes sangen om musene på Røv var morsomst, mens Elise synes Jultrekulånj.

Til slutt bekrefter Elise det som de voksne i teaterlaget sa til Trollheimsporten tidligere, at den beste gjennomføringen var nettopp denne:

–Det som er rart er at på øvingene pleier vi glemme ting, men nå glemte vi ingenting, smiler den blide jenta.

To jenter
Maria (10) og Elise (9) var to av de flinke aktørene i Sagatun søndag.

Utmerket gjennomføring

Den yngre garde leverte plettfritt. Og det merktes godt at de hadde øvd både på tekstene og diksjon. Det var både tydelig og naturlig tale på alle skuespillerne. Det var 18 skuespillere, da en var syk. Og Lucia-toget bestod av 11... skal vi se... 14 små. Antallet hadde nemlig økt siden dagen før.

Olai på 1,5 år var yngste skuespiller. Han debutterte på scenen søndag på Sagatun.

Liten gutt sitter i et fang og spiser kjeks.
Her sitter Olai (1,5) i fanget til mamma etter opptredenen og koser seg med kjeks.

Lyden var også god å høre da lydmann Frank sPoon Botten fra DreamFarm hadde full kontroll, og Knut Arne F. Pedersen sørget for bra lys.

Gøran Bolme spilte gitar under sangene. Kun gitarspilling på sangene gjorde også at vi hørte teksten bedre.

Barna kunne sangtekstene og replikkene sine veldig godt, og alle var på rett plass til riktig tid.

De minste fikk sitte på scenekanten å se på de større barna da de selv ikke var på scenen. Alt var så idyllisk og det var en veldig behagelig stemning i rommet.

Både publikum og arrangører var veldig fornøyde.

Som Øyunn Aune, som er én av instruktørene, sa:

–Vi er fornøyde, nå blir det jul!

Roser de unge

Ordfører Hugo Pedersen satt denne gangen blant publikum. Han synes dette er en flott tradisjon, og roser den yngre garde. 

Mange setter pris på dette. Her er det foreldre, søsken, besteforeldre, trolig oldeforeldre og andre som vil se på de flinke barna.

–Det er virkelig et samlingspunkt. Og det er dyktige barn som tørr å stå på scenen foran publikum og snakke og synge. Det er bare én ting å si: Knallsvert!

Fluss av unge talenter

Det viser seg at i Øvre Surnadal kryr det av ekstremt gode skuespillere og unge talenter. Det lover godt for grendas revymiljø i fremtiden.

Denne revyen stilte de med tilsammen 33 skuespillere på scenen og i Lucia-toget:

Ane Stavås, Anna Buvarp, Benedicte F. Pedersen, Elias Fiske, Elise Røv, Håkon Aune, Ildri Fugelsøy, Jonas Fiske, Jostein Fiske, Leah Sæther Aabel, Magnhild Fugelsøy, Maria Moen, Marte Leinum, Mie Aune, Olav Børset Bredesen, Ole Hognestad, Sigrid Fiske, Sivert Magnus Fiske, Vilje Lysø, Emil Fiske, Ingeborg Moen, Julie Theonore Bævre, Mikkel Bolme, Magnar Børset Bredesen, Oda Bolme, Oda Meisingset, Patrick F. Pedersen, Solveig Buvarp, Victoria Moen, Åsmund Meisingset og tre til som sporty stilte opp i Lucia-toget søndag.

Instruktører på revyen var Bjørn Moen, Gøran Bolme, Kristian Nerland, Randi Fiske Pedersen, Silje Beate Holten, Trond Ivar Fiske Pedersen og Øyunn Aune.

Øverbøgdrevyens Barneteater takker Erik Meisingset for kulissemaking, Ole Hognestad for laging av plakat, og sistnevnte og Marianne Hansen Røv for sying av kostymer.

Powered by Labrador CMS