Surnadal kunstforening

Lauvfall for femtende gang

Lørdag ettermiddag åpnet Surnadal kunstforening høstutstillingen Lauvfall i kulturhuset. Utstillingen, som består av 23 kunstverk av 18 forskjellige kunstnere, er åpen til 5. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Mette Sæter Ormset ønsket alle besøkende og kunstnere velkommen til utstillingen, på vegne av styret. Årets høstutstilling er den femtende i rekken. Arrangementet åpnet med musikalske innslag. Johanne Holten og Ida Mo fremførte først Hans Hyldbakk sitt dikt «E slåttatæja», tonesatt av Henning Sommero, etterfulgt av Ida Mo sin melodi, som ennå ikke har fått navn, og til slutt Johanne Holtens «Mai». Flotte innslag som publikum visste å sette pris på.

Ei ung dame som spiller på et tangentinstrument, og ei som synger i mikrofon.
Johanne Holten og Ida Mo sto for det musikalske innslaget.

Mette Sæter Ormset overlot podiet til Heidi-Iren Wedlog Olsen, kulturdirektør i Møre og Romsdal. Kulturdirektøren takket for invitasjonen, og ønsket også alle fremmøtte hjertelig velkommen til utstillingen Lauvfall 2024. Utstillingen er et viktig møtested for kunstnere og deres publikum, og det er en stor ære å få være en del av denne tradisjonen, sa hun.

Kulturdirektøren sa videre at Lauvfall 2024 representerer et mangfold av inntrykk, og at det er totalt 23 verk som er antatt til årets utstilling. Det er mange kreative dyktige amatører og profesjonelle blant årets kunstnere. Kunst og kultur er en samfunnsbyggende faktor. Kultur binder oss sammen, gir oss identitet og styrker vår forståelse av hverandre. Gjennom kunsten gir vi uttrykk av våre tanker, følelser og vi kan utvide begrepet normer, og ikke minst skape rom for fornyelser, dialog, undring og refleksjon, sa Olsen, som avsluttet med å gratulere de 18 bidragsyterne som har fått sine verk utstilt.

Ei dame som overrekker blomster til ei anna dame.
Kulturdirektør Heidi-Iren Wedlog Olsen fikk overrakt blomster.

Årets jury har bestått av Knut Løvås og Ane Vik Eines, og det var totalt 45 kunstverk som er blitt sendt inn til vurdering av juryen, hvorav 18 kunstnere med 23 kunstverk er representert på årets Lauvfall-utstilling. Disse er Bjarne Stenberg, Hilde Betten Pedersen, Ane Nordvik Hasselberg, Leticia Balzi Costa, Rannveig Brøske, Arnfinn Mork-Stordal, Kari Selnes, Sissel Halset Storslett, Anne Marie Rognskog, Åse Lyng, Anne Grete Kvendset, Odd Ingar Skrøvseth, Lilli Husby, Unni Dahl, Sissel Johansen, Inger Aarflot, Monica Vermeer og Cecilie Hole.

Ti personer med hver sin rose.
De ni fremmøtte kunstnerne med sine velfortjente roser.
Tre damer oppstilt for fotografering.
Kari Selnes fikk overrakt et arbeidsstipend av Mette Sæter Ormset og Marit Elin Eid.

Mette Sæter Ormset og Marit Elin Eid overrakte deretter årets arbeidsstipend på fem tusen kroner, som i år går til en av utstillerne, Kari Selnes. 

Døren ble så åpnet til galleri Finstuå, hvor publikum blant andre kunstverk fikk se «Elv og tre» og «Att(END)e».

En skulptur laget av storfebein.
Cecilie Hole sin skulptur - AttENDe - Installasjon, assemblage av storfebein.
Et maleri på en vegg.
Anne Nordvik Hasselbergs - Elv og tre - Akryl på lerret.

Surnadal kunstforening er medlem av Trollheimsporten.

 

Powered by Labrador CMS