Stangvikfestivalen:

Dame og mann sitter foran en skulptur
Guri Sandvik forteller entusiastisk om hvordan de har jobbet med prosjektet

Dypdykk i kunstens verden

Guri Sandvik og Ebbe Arneberg åpnet sin kunstutstilling i galleriet i Bondehuset fredag. I kunstnersamtalen på lørdag fortalte de om sin kunst og hvordan de hadde samarbeidet i prosjektet. 

Publisert Sist oppdatert

Galleriet i Bondehuset var fylt til randen da Brit Dyrnes og årets festival-kunstnere Guri Sandvik og Ebbe Arneberg inviterte til "Artist talk" - et dypdykk i kunstens verden - under Stangvikfestivalen på lørdag. Brit Dyrnes ønsket velkommen til det som er ment å være en uformell samtale om kunstverkene og utstillingen, og hvor tilhørerne også kan stille spørsmål til kunstnerne.

Guri Sandvik og Ebbe Arneberg åpna utstillingen i galleriet på fredag - for øvrig ei utstilling uten navn. 

- Svakheten vår er kanskje det å komme på navn på utstillingen, sier Ebbe Arneberg.

Guri Sandvik innleder med å fortelle at hun startet med fotografering, men ønsket å utforske det tredimensjonale, og startet derfor med å lage skulpturer i leire. 

Mann og dame i et kunstgalleri. Han holder i en flerfarget skulptur
Ebbe Arneberg og Guri Sandvik med en av skulpturene de har samarbeidet om

Ebbe Arneberg gikk ut av kunsthøgskolen for to år siden, men har allerede rukket å delta på flere store kunstutstillinger. 

- Jeg har verkstedet der jeg bor, det er bare 5 minutter å gå til verkstedet, forteller Arneberg. 

- Det er veldig produktiv å kunne jobbe slik, og jeg jobber gjerne på flere ting samtidig. 

Ebbe Arneberg sine skulpturer tar utgangspunkt i søyler av formstøpt leire som brennes en gang, og som deretter formes og overflatebehandles.  Han forteller at han jobber med å gi skulpturene en gjenkjennbarhet i det menneskelige. 

I dette prosjektet har Guri Sandvik og Ebbe Arneberg jobbet sammen på flere av kunstverkene, hvor Guri har utformet skulpturen og Ebbe har glasert og fargesatt i etterkant - eller at Ebbe har fått Guri sin skulptur og jobbet videre med overflatebehandlingen.

Som en del av prosjektet har de også utformet galleriet, bygd utstillings-sokler og designa utstillinga slik de ønsket. 

- Vi har blitt veldig godt tatt imot, sier Guri Sandvik. 

- Bodd i eget hus og fått servert alle måltider mens vi har jobbet med prosjektet. 

Etter at kunstnerne hadde svart på spørsmål fra Brit Dyrnes og fortalt om hvordan de har jobbet med prosjektet siden de fikk forespørselen for tre år siden, var det åpnet for spørsmål og kommentarer fra tilhørerne. Det er tydelig at kunstinteressen er stor i Stangvik, for det var mange spørsmål, og det var også flere som ble igjen i galleriet for å slå av en prat med kunstnerne.

Powered by Labrador CMS