Tynnlems’ til jul
For at ikke julekvelden skal komme som julekvelden på kjerringa, er det smart å være ute i rett tid. Det er Rindal skimuseums venneforening et godt eksempel på. I helga har de bakt rundt 1000 tynnlemser til glede for alle dem som ikke baker sjøl, men som har holdt på den pussige skikken å pakke inn lutefisken i tynnlems’ på julekvelden.
De fikk låne skolekjøkkenet i helga, venneforeninga, som i flere år har hatt som tradisjon å bake tynnlemse for salg før jul. I år har de tatt opp forhåndsbestilling og endte opp med å ha rundt 1000 lemser på bestillingslista da fristen gikk ut. Fra fredag til og med søndag i to økter hver dag, har det vært fullt kjør med potetvasking, -koking, -rensking, -maling, deiglaging, kjevling, steiking og pakking.
Ja, det blir ikke av seg sjøl, men når arbeidet er godt planlagt og organisert og alt fungerer går det unna! Rundt 30 damer har deltatt i arbeidet, den yngste 52 år, de eldste noen og åtti, noen én, noen har stått på flere økter.
De som har forhåndsbestilt lemser, kan hente dem på skimuseet under Jul i Rindal 26. november.