Roald Boge, Håkon Fredriksen, Iren Sæterbø og Magne Løfaldli i Innveno er nå klare som kompetansemeglere.

Tilbyr kompetansemegling: – Vi er klare nå

Publisert

I fjor høst leverte SINTEF en rapport til fylkeskommunen der konklusjonen var at det er for få forskningsprosjekter på Nordmøre. Som et resultat lyste fylkeskommunen ut konkurranse der utviklingsselskaper i regionen kunne levere sine anbud om å bli kompetansemeglere. Nå har Innveno i Surnadal fått tilslag på sitt anbud og er dermed klare til å hjelpe lokale bedrifter med kompetansen fra og med nå.

– Vi tilbyr gratis navigasjonshjelp til bedriftene som skal drive forskningsbasert utviklingsarbeid. Det er kjernen i kompetansemegling.

– Måten det blir gjort på er ut å treffe bedriftene og snakke med dem, og avdekke utviklingsønsker, om de ønsker ekspertbistand, og så finne best mulig kompetanse, sier daglig leder Håkon Fredriksen.

– Da vil det si at vi kobler dem mot forsknings- og utviklingsmiljøer som vi har kontakter inn mot, sier prosjektleder Iren Sæterbø.

Et delmål for Innveno er å øke andelen søknader inn til forskningsrådet. Fredriksen og prosjektlederne hans vil med dette ha fokus på det de kaller anvendt forskning. Det vil si forskning som har som mål å skaffe mer kunnskap om noe som igjen kan brukes til forretningsutvikling.

– Forrige uke var vi på kompetansemeglersamling i regi av Forskningsrådet, sier Fredriksen. Så vi er klare til å være med de lokale bedriftene å kartlegge både kompetanse og bistå med i søknadsprosesser.

– SINTEF-rapporten framsnakket at dersom kompetansemeglerne hadde lokal tilhørighet og tillit så var det positivt for å få bedre resultat, og ikke minst få flere forskningsprosjekter inn mot Forskningsrådet. Så det viser seg i rapporten at lokal tilhørighet er veldig viktig, sier Iren Sæterbø.

– Dette fremhever viktigheten av desentraliserte kompetansemiljøer, konkluderer Fredriksen.

Powered by Labrador CMS