Et engasjert næringsliv stiller opp for yrkesfagutdanningen
Surnadal videregående skule har i mange år samarbeidet tett med lærebedriftene i alle de yrkesfaglige studieprogrammene skolen tilbyr. Dette er verdifullt for både skolen og næringslivet, men ikke minst for elevene. Hovedmodellen fram mot et fagbrev er 2 år i videregående skole og 2 år ute i lærebedrift. For å sikre et best mulig resultat av opplæringen er det viktig å se de fire årene i sammenheng, noe som forutsetter et godt samarbeid mellom skole og næringsliv.
Det gode samarbeidet blir godt synlig når elevene på vg1 bygg-og anleggsteknikk er ute i praksis eller på bedriftsbesøk. De har fått sponset synlighetsklær fra lokale lærebedrifter og fra Indre Nordmøre Opplæringskontor. Et flott tiltak som er til god hjelp for elevene for å få utstyrsbudsjettet til å gå opp.
Avdelingen for byggfag ved Surnadal vgs, har de siste årene arrangert frokostmøte for bygg-og anleggsnæringen. På møte denne uken, var rekruttering et tema som ble diskutert. En viktig rekrutteringskanal for næringslivet, er lærlingeordningen. I følge NHO vil vi mange år fremover ha et skrikende behov for fagarbeidere. Dette gjelder også lokalt.
På møtet deltok representanter for tømrerfaget og rørleggerfaget. De kan tilby læreplasser og gode muligheter for fast jobb i en næring som gir varierte og interessante arbeidsdager og bra lønn. Det er -og vil i i flere år framover, være stor aktivitet i byggebransjen og stort behov for kompetanse.
For dem som ønsker ta høyere utdanning, er det mange muligheter om du har et fagbrev i lomma. Du kan ta ingeniørutdanning gjennom y-veien, det finnes flere gode fagskoletilbud eller du kan ta Mesterbrev.
Bedriftene som var på møtet, sier de er klare til å ta imot motiverte lærlinger, og håper på stor søknad til fagene også til neste år.