To menn og to damer utenfor et lokale
Arrangementskomiteen ønsker velkommen til Yrkesmesse. Fra venstre Ordfører Mildrid Kattem Aune, Håkon Fredriksen, Karstein Mauset og Marit Drøpping. Grete Elshaug og Kjersti Andreassen er også i arrangementsskomiteéen.

Klart for Yrkesmesse

Rindal Kommune, Rindal Næringsforum og Indre Nordmøre opplæringskontor inviterer torsdag 17.oktober alle interesserte, og spesielt 9. og 10.klassinger og elever fra videregående i Rindal og Surnadal velkommen til yrkesmesse i Rindal Næringspark. 

Publisert Sist oppdatert

I alt 24 utstillere, fra næringsliv i Rindal og de videregående skolene i Meldal, Orkdal, Surnadal og på Skjetlein  stiller med representanter på Yrkesmessa torsdag 17. oktober. 

Arrangementet er et samarbeid mellom Rindal kommune, Rindal Næringsforum og Indre Nordmøre Opplæringskontor og er et direkte utspring fra arbeidet med "Rindal inn i fremtida" og en del av bygdevekstprosjektet.

Arrangementskomiteen består av Ordfører i Rindal, Mildrid Kattem Aune, Håkon Fredriksen, Prosjektleder for bygdevekst i Rindal kommune, Grete Elshaug, næringsrådgiver i Rindal kommune, Karstein Mauset, daglig leder i Rindal Næringsforum, Kjersti Andreassen, Rindal Skole og Marit Drøpping, daglig leder i Indre Nordmøre opplæringskontor. Det er også valgt en ungdomsrepresentant til arbeidsgruppa.

- Vi understreker at messa er åpen for alle, sier Håkon Fredriksen. . 

- Skoleelever fra Rindal skole, Surnadal videregående skole og Meldal videregående skole er direkte invitert, men det er uansett åpent for alle som ønsker å ta turen innom. 
9.klasse er også invitert med, for at de skal kunne få informasjon i god tid før de skal velge videre utdanning og fremtidig yrke. 

Rindal skole har vært dyktige til å samarbeide med lokalt næringsliv, gjennom Tid til å leve (TTL) timene de har hatt som valgfag. 

Under yrkesmessa vil det være et mangfold av utstillere representert, og det er mulig at de som besøker finner muligheter innen utdanning og yrkesliv de ikke har tenkt på. Arrangørene fremhever at det er viktig at de som kommer bruker muligheten til å sette seg inn hva de enkelte bedrifter og skoler kan tilby. 

- Dette gjelder også de  foreldrene som er med, understreker Marit Drøpping, daglig leder for Indre Nordmøre Opplæringskontor. 

Lokalene i Rindal Næringspark er straks klare til torsdagens yrkesmesse.
Utstillerområdet

- I utviklingsplana "Rindal inn i framtida" står det at vi ønsker et godt samarbeid mellom skole og næringsliv, og en lokal yrkesmesse er et direkte tiltak inn i mot denne målsettinga. Det er viktig at ungdommene i bygda kjenner til det lokale næringslivet og vet hva som finnes her. En lokal yrkesmesse muliggjør en større deltakelse fra våre bedrifter og næringslivet og elever/andre blir bedre kjent med hverandre. Over 20 bedrifter fra det lokale næringslivet er bra- og gir en unik mulighet til å vise fram muligheter både for sommerjobb, lærlingeplass og en mulig fremtidig arbeidsplass, understreker Håkon Fredriksen.

Arrangementskomiteen har valgt å legge messa til et sted hvor det er mulig å utfolde seg praktisk. Her vil det blant annet være mulig være mulig å prøve både sveising og  graving, og helsesektoren stiller også med muligheter for praktisk øving. 

ANNONSE

Powered by Labrador CMS