Ski-VM Trondheim 2025:

12 smilende personer i blå skjorter oppstilt for fotografering.
Bak fra venstre Thomas Northug, Karstein Mauset, Magnus Krog, Sture Sivertsen, Roar Ljøkelsøy, Helene Almås Kirkvold, Ove Aunli og Berit Aunli. Foran fra venstre: Trond Einar Elden, Gunnhild Okkenhaug Aksnes, Eldar Rønning og Espen Bredesen.

Lokal ildsjel blant VM-ambassadørene

VM-ambassadørene til Ski-VM 2025 skal bidra til å skape folkefesten alle drømmer om og samtidig jobbe for at skiidretten lever godt også etter det store mesterskapet i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

VM-organisasjonen arrangerte kickoff for ambassadørene i Granåsen i forbindelse med Toppidrettsveka. Ambassadørprogrammet består av tidligere skistjerner og ildsjeler. I tillegg kommer internasjonale- og nasjonale aktive utøvere, som vil bli presentert senere, skriver Ski-VM 2505 i en pressemelding.

– Vi hadde et fantastisk fint kickoff i Granåsen med ambassadørene våre. De gleder seg til å bidra til folkefesten og til å formidle hvor viktig store mesterskap er for både idretten, utøverne og samfunnet, sier PR- og medieansvarlig i Ski-VM 2025, Ingvil Snøfugl.

Snøfugl leder ambassadør-programmet og merker at entusiasmen for VM er sterkt stigende.

– Vi merker økt interesse og entusiasme når vi reiser rundt og snakker om VM. Det var rekorddeltagelse på Barnas mini-VM under Toppidrettsveka og fulle tribuner. Det gir oss masse motivasjon, sier hun.

Ca 20 blide personer oppstilt for fotografering.
Ambassadørene fikk besøk av Trondheims-ordfører Kent Ranum og tidligere kommunedirektør Morten Wolden. Bak fra venstre: Ingvil Snøfugl, Tomas Northug, Magnus Krog, Karstein Mauset, Berit Aunli, Pål Wahl, Ove Aunli, Kasper Kulsetås, Sture Sivertsen, Gunhild Okkenhaug Aksnes, Morten Wolden og Gro Eide. Foran fra venstre: Åge Skinstad, Tove Fjorden Ree, Roar Ljøkelsøy, Eldar Rønning, Espen Bredesen, Helene Almås Kirkvold, Trond Einar Elden og Kent Ranum.

Tidligere utøvere som Berit Aunli, Vegard Ulvang, Trond Einar Elden, Maren Lundby og Roar Ljøkelsøy er en del av satsningen. Også ildsjeler som Tove Fjorden Ree fra Støren ønsker å bidra.

– Jeg var med i VM i 1997 og opplevde en enorm folkefest. Jeg vil gjerne være med på laget som skal bidra til en ny folkefest i Granåsen, sier Roar Ljøkelsøy.

Tidligere verdensmester i hopp Roar Ljøkelsøy gleder seg til VM i Trondheim og til å være ambassadør for mesterskapet på hjemmebane. Foto: Ski-VM 2025

Også Berit Aunli gleder seg til å bidra som VM-ambassadør.

– Når vi får et VM i regionen og blir spurt om å være ambassadører, så skulle det bare mangle at vi stiller opp for å spre positive budskap, sier Berit Aunli.

Uten frivilligheten, blir det ingen aktivitet i skiklubber og heller ingen rekruttering. Tove Fjorden Ree er en ildsjel, som ble trukket fram av Sør-Trøndelag Skikrets som en bra kandidat for å være VM-ildsjel.

– Det var veldig artig å bli spurt om å være ambassadør. Jeg har hatt stor ski-interesse helt siden jeg vokste opp i et veldig aktivt skimiljø på Heimdal, og siden for Støren Sportsklubb. Jeg gleder meg veldig til VM og til å bidra som ambassadør, sier Tove Fjorden Ree, som for øvrig er mor til langrennsløperen, Andreas Fjorden Ree.

Her er en full oversikt over ambassadørene til Ski-VM 2025:

Tidligere aktive utøvere:

Berit Aunli
Ove Aunli
Eldar Rønning
Grete Ingeborg Nykkelmo
Tomas Northug
Øystein Pettersen
Vegard Ulvang
Roar Ljøkelsøy
Maren Lundby
Espen Bredesen
Magnus Krog
Fred Børre Lundberg
Trond Einar Elden
Sture Sivertsen

Ildsjel-ambassadører:

Tove Fjorden Ree (Støren/ildsjel langrenn)
Helene Almås Kirkvold (Trondheim/ildsjel folkehelse)
Kasper Kulsetås (Tidligere aktiv langrennsløper Strindheim/ildsjel langrenn)
Karstein Mauset (Orkland/ildsjel hopp)
Gunhild Okkenhaug Aksnes (Verdal/ildsjel idrett)
Pål Wahl (Ildsjel Utleira/forkjemper sosial bærekraft)
Vestborg vgs (Ildsjel-skole)

Powered by Labrador CMS