Fotballvenner på gamle trakter
Lørdag møttes ni gamle fotballvenner som til dels ikke hadde sett hverandre på 50 år på "Saga" i Rindal. Det ble en stund med mye fotballprat og gode historier.
Trollheimsporten hadde avtalt å møte gjengen på på "Saga" i Rindal lørdag. Selv om de ikke var akkurat på "Saga" på møtetidspunktet, var det lett å finne gjengen. De var lett hørbare, og etterhvert også synlige. De hadde startet med en spasertur innom de forskjellige plassene de hadde spilt fotball i guttedagene ved og rundt "Saga". Etterhvert tok de alle samling ved det gamle bygget til Rindal Bulldozerlag.
Og fotballen var selvfølgelig med.
Spilte inne og ute - på de utroligste steder
Henrik "Henne" Åsbø forteller de lagde seg fotballbaner på de utroligste steder. De hadde bane på åkeren ved sida av bulldozerlagsbygget, utenfor høvleriet, og sågar inne på høvleriet.
- Landets første innendørsbane, slår Henne fast.
Spillingen inne på høvleriet tok imidlertid brått slutt, da daværende entreprenørfirma Landsem og Løfald As kjøpte bygget.
Da lagbildet skulle tas , var det helt naturlig at det måtte være med høvleriet i bakgrunnen. Der var det spilt mange kamper ute mellom plankestablene.
De spilte også oppe på "Lykkja", på "Kamslittja" og ved gamle Bolme skole. Banen ved gamle Bolme skole fikk navnet "Old School Ground", etter inspirasjon fra Manchester United sin bane "Old Trafford" i Manchester. Alt i alt kom de vel frem til at de hadde spilt på sju baner nede ved saga og to-tre i Bjergen i tillegg til den ved gamle Bolme skole.
På noen av banene ble det brukt spon fra saga til oppmerking.
Taktikk var det lite av, kunne Kjell Ingar Bråten fortelle. Det var rett på mål, og rene klareringer i forsvar. Akkurat som "Drillofotball"
Det var vanskelig å passe tida når kampene pågikk, kan Henne fortelle. Han var avisbud en periode, og det hendte at det ikke ble husket før bussen med avisa passerte på vei mot sentrum.
Diskusjonen kom videre inn på kosthold og vesketilførsel. Det var et rimelig ukjent område, da dette var tidlig på 70- tallet, og de fleste av de nå (godt) voksne karene da var mellom 7 og 15 år gamle. Det gikk i å slukke tørsten med vann når de ble for tørste.
Henne kunne fortelle at han spurte hos Arild og Even Nerland om å få et glass vann etter en kamp. Han drakk et glass... og et til... og et til.. Han ga seg ikke før han hadde drukket 2,9 liter vann!
Sykkelen ble flittig brukt
Engelsk fotball var et spennende område, og praten kom raskt inn på engelske favorittlag. Manchester United, Leeds og Derby ble fort nevnt som store favoritter. Lagoppstillinger og resultater fra kamper på 70- og 80 tallet ble raskt ramset opp.
På den tiden var det ikke så enkelt å få tak i fotballblader. Bladene "Shoot!" og "Goal" var populære, og Henne kunne fortelle at han fikk bladene lagt av på Løkken, og syklet dit en gang i måneden for å hente fotballblad. Det ble for øvrig også syklet til Trondheim for å se Rosenborg kamp, gjerne med en omvei via Løkken for å få med seg kamp der også.
Kjell Ingar Bråten kunne også fortelle at de syklet til Syltøran på fotballkamp. Da var det gjerne lagt inn en kamp på banen i Kvammen, og så en på "Småøyan" like før Røv, før de kom frem til Syltøran. Og om ikke det var nok, så spilte de kamper på de samme stedene på veg hjem også.
Etter hvert kom også praten over på kamper de hadde spilt for både Rindal IL og Sportsklubben Troll på 70- og 80-tallet. Gutte- og juniorkamper, seniorkamper i divisjonsspill og cuper, deriblant både Norway Cup og Midland Cup.
Sosiale media var det lite av. Lagoppstillingen ble slått opp på butikken på Bolmeng, da de som bodde i saggrenda spilte på Rindal IL. Og her var det helt klart om du var i startoppstillingen eller om du var reserve. For de som spilte på Sportsklubben Troll var det oppslag oppe på plakat-veggen i sentrum.
Etter samlingen på "Saga" gikk turen til Bolme pensjonat for en bedre middag og kaker og kaffe, og helt sikkert mange flere historier og minner fra fotballkamper både i og utenfor Rindalen.