NRK TV-aksjonen 2024
Sammen for små helter
NRK TV-aksjonen avholdes i år for femtiende gang, og i år går bidraget til Barnekreftforeningen og etableringen av familiesykehus i Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø. Aksjonen går av stabelen 20. oktober, men Rindal Skole har eget arrangement til støtte for TV-aksjonen allerede 17. oktober.
- I år er det den femtiende TV-aksjonen, innleder ordfører i Rindal, Mildrid Kattem Aune.
- Dronning Sonja åpnet den første TV-aksjonen i 1974, og hun skal åpne den i år også, som høy beskytter for NRK TV-aksjonen.
Den første aksjonen gikk til flyktningehjelpen. De fikk inn 22,5 millioner kroner i 1974.
Årets TV-aksjon går til Barnekreftforeningen, og pengene er øremerket til å etablere familiehus nær universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Husene er også ment for andre alvorlig syke barn, ikke bare de som har kreft.
Her kan familier med alvorlig syke barn skape gode stunder i en vond tid, mens bihandlingen foregår på sykehuset. Trondheim har allerede et hus som står klart til å etableres som familiehus.
Bidratt med gode resultater
- Rindal har bidratt med gode resultater i alle år, fortsetter Mildrid Kattem Aune. Ikke bare i forhold til innsamlede penger, men det har vært lett å få tak i bøssebærere.
I år har det gått ut brev i Digipost til alle bøssebærere og rodeledere, og aksjonskomitéen ber om at alle sjekker innboksen sin i Digipost. De som imidlertid ikke har Digipost har fått brev i postkassen.
- Dette er en aksjon som engasjerer mange, sier Mildrid Kattem Aune. Og som vil ha stor betydning for de familiene som får tilbudet.
Rindal Skole har eget arrangement 17. oktober. Dette har etter hvert blitt en tradisjon, hvor mellomtrinnet arrangerer aktiviteter og samler inn penger til TV-aksjonen.
Søndag 20. august fra kl. 1700 kommer bøssebærerne rundt og aksjonskomiteen vil være klare til å ta imot bidragene fra rodelederne. For de som ikke er hjemme er det også mulig å bidra på VIPPS.
- En av suksessfaktorene for Rindal sin del, er at vi har fortsatt med bøssebærere etter pandemien, sier ordføreren.
- Er det noen gang en skal gi, så er det nå.
Bøssebærerjobben er en dugnad blant innbyggere i Rindal over 18 år, og komitéen prøver å fordele belastningen jevnt utover. Enkelte melder seg frivillig til neste år om de ikke har mulighet de året de blir spurt. Men er det noen som har lyst til å bidra som bøssebærer eller rodeleder i år, eller senere år, er det bare å ta kontakt med aksjonskomitéen.
Aksjonskomitéen i Rindal har som målsetting å bli best i dalføret.
- Er det noen gang en skal gi, så er det nå, fortsetter Synnøve Langli.
- For oss som bor et stykke unna et sykehus, vil dette være verdifullt. Så får vi håpe at vi slipper å bruke det.