FrankLinds julestream

En dame og en mann holder en stor sjekk på 30000 kr. To personer, en dame og en mann står bak sjekken
Tom Anders Stenbro (regionsleder i Kreftforeningen Midt Norge) og Gunnhild Jakobsen, Senterkoordinator ved Vardesenteret og Pusterommet ved St.Olavs Hospital, får en sjekk på 30 000 kr fra julestreamen til Linda og Frank Botten

Gir tilbake til Vardesenteret

Linda og Frank Botten gjennomførte, til stor glede for mange, en julekonsert på stream 1. juledag i fjor. Inntekten til dette skulle gå til Vardesenteret i Trondheim, og pengene ble overrakt til senteret tirsdag 1. oktober

Publisert

Familien Botten har siden mars 2023 arbeidet seg gjennom en tøff periode med en kreftdiagnose tett på. Linda fikk slimhinnekreft på tunga med spredning til halsen våren 2023, men er hun heldigvis kreftfri i dag. 

Vardesenteret - et lavterskeltilbud

Når alvorlige diagnoser rammer en person, påvirker det flere, og det vanskelig for oss som ikke har kjent det på kroppen å forstå hvordan det er. Familien Botten har vært åpen om diagnosen, behandlingen og veien tilbake. Dette har trolig hjulpet andre som har vært i samme situasjon å forstå. 

For mange som er rammet av kreft har livet endret seg for alltid. Mange opplever fatigue, de klarer ikke det samme som før, kommer seg ikke ut i jobb igjen, og hvordan man kjenner på følelser kan endre seg. Andre ting enn tidligere kan blir viktig. Noen opplever at kroppen har forandret seg, og kanskje må man gjennom flere sorgprosesser i gleden av å bli friskmeldt. Livet blir kanskje ikke slik som før. 

En mann med gitar til venstre i bilde. En dame til høyre som synger.
FrankLind sin musikk treffer publikum godt. Det er helt stille mens de synger

Vardesenteret er et senter hvor pasienter med kreft og deres familie kan møtes. Her kan de treffe andre som vet hva de står i. Her kan man møtes over en kopp kaffe, komme på lunsj, trening, kurs, eller som på på tirsdag 1. oktober, konserter. Dette er et lavterskeltilbud som er åpent for alle. Linda forteller at hun har hatt god nytte av senteret selv, og oppmuntrer andre som har vært i samme situasjon som henne og deres pårørende, til å benytte seg av tilbudet. Hun sier at hun gruet seg til første gangen hun skulle dit, men i dag er hun glad for at hun tok steget. 

"Dørstokkmila var lang." 

Mye folk på konsert

Pengene til Vardesenteret ble samlet inn via parets julestream, som ble sendt 1. juledag 2023. Tirsdag ble pengene overrakt til Gunnhild Jakobsen, senterkoordinator og regionsleder i kreftforeningen Midt-Norge Vardesenteret og pusterommet St. Olavs hospital, Tom Anders Stenbro. I tillegg til pengegaven holdt FrankLind konsert for de oppmøtte. Det var mye folk der og konserten var vellykket, forteller Linda. FrankLind hadde valgt ut sanger som passet for anledningen, og de fikk tilbakemeldinger på at "det var en musikalsk reise som mange kjente seg igjen i". Pårørerende kjente seg også igjen i reportoeret, og Linda beskriver deres rolle som veldig viktig i en behandlingsprosess, hvor de gir av det viktigste de har, nemlig tiden sin. Linda fremførte også en sang hun har laget til sin bestemor Jenny, som blir 103 år i oktober, om ei dråk. 

"Det var helt stille under konserten."

Linda forteller at de fikk vite under overrekkelsen at de er i ferd med å få åpnet et lignende senter i Ålesund. Hvis de hadde hatt et slikt treffsted i nærmere Surnadal, så ville Linda brukt det oftere. 

Familien Botten ønsker at pengene skal gå til lydanlegg til senteret i Trondheim, slik at de ikke trenger å leie inn anlegg når de har konserter. For Linda og Frank har det tatt litt tid før de fikk anledning til å overrekker pengene, da formen, og ikke minst stemmen til Linda, ikke har vært like klår som før. Ekteparet øver mye sammen, og gradvis kommer stemmen til Linda tilbake til normalen. 

Ny julestream 

Paret hadde ikke hatt noe imot å leve av musikken, og de har en plan om å utvide nedslagsfeltet sitt. De har hatt mange opptrender i nærmiljøet i det siste, noe de setter pris på. For de som ikke fikk med dere julestreamen i 2023 er det bare å glede seg til jul. Paret er allerede godt i gang med å planlegge årets julestream. Dette blir nummer 5 i rekken, og de lover at det er mye fint å glede seg til. Disse to er av flere beskrevet som et godt team.

Gikk du glipp av julestreamen? Eller vil du se den igjen? (Trollheimsporten)

Ekteparet har på hver sin side av kreftdiagnosen skrevet musikk for å sette ord på tankene og følelsene rundt sin opplevelse. Trollheimsporten har tidligere skrevet om deres musikk. 

Ukulele Love Song (Trollheimsporten)

Sterkt, vakkert og treffende (Trollheimsporten)

Powered by Labrador CMS