Surnadal IL Håndball, D4

Fire håndballspillere ved siden av hverandre.
Emma Therese Hyldbakk, Eline Østbø, Jorunn Merete Hendseth og Emilie Holsbøvåg etter søndagens kamp.

Sesongens første hjemmekamp

Søndag fikk Surnadal sitt damelag besøk av Ørland. Gjestene var lynkjappe og det ble en tøff match for hjemmelaget.

Publisert Sist oppdatert

Motstandere og spillestab

Surnadal beholdt plassen sin i fjerdedivisjon, og vil denne sesongen møte Ørland, Rapp 2, Selbu 2, Byåsen 3, Frøya, Meldal/Orkdal, Melhus 2, Orkanger 2, Skaun/Leik, Åfjord (D) og Bjugn.

På lista over spillere til Surnadal sitt damelag står 19 spillere: Emilie Holsbøvåg, Jorunn Merete Hendseth, Emma Therese Hyldbakk, Synne Kvendset Fiske, Hedda Forslund, Edel Therese Karlsen, Emilie Brøske Rønning, Yana Yevtushenko, Hanne Moen Fiske, Iselin Henden Dalsegg, Synne Lie-Fjeldvær, Kristin Hilstad Hamnes, Guro Sletnes, Ingrid Almhjell-Ims, Kristi Fugelsøy, Eline Østbø, Hanne Dønnem, Ingunn Heggset og Anna Vattøy Solli.

Støtteapparatet består av Roar Bævre, Kristin Hilstad Hamnes, Geir Helge Heggset og Rita Svorken.

Første kamp

Laget hadde sin første kamp denne sesongen da de besøkte Rapp 2 søndag 8. september. Der lå de under med åtte mål til pause, med stillingen 15-7.

Andre omgang hentet surnadalingene seg betraktelig opp, og fikk inn ett mål mer enn motstanderne med målforskjellen 13-14 denne omgangen. Surnadal tapte kampen med resultatet 28-21.

Søndagens kamp

"Blått blod" spiltes i Surnadal idrettshall under oppvarmingen, mens publikum satt klare med bjeller. Yngstemann på tribuna var Sondre på 2,5 uker.

Tretten håndballspillere ved siden av hverandre.
Presentasjon før kampen.
En jente ved siden av en mann med en baby i armene.
Sondre (2,5 uker) sammen med søster Maria og pappa Bjørn.

Høyt tempo

Det var en kamp med mye tempo. Emilie voktet godt Surnadal sitt nett, og reddet masse fra og med kampens første skudd. Før Ørland fikk kampens første mål, hadde hun stoppet flere baller, blant annet et skudd fra seksmeteren.

Damene fra Ørland var kjappe, og fikk et mål til før hjemmelagets siste tilskudd Yana Yevtushenko fikk hjemmelagets første. Sistnevnte var forrige kamps toppscorer med syv mål bak Hanne Moen Fiske med seks mål.

Gjestene holdt en knapp foran, og dro stødig fra. Da Hanne Dønnem scoret lagets syvende mål med et langskudd i 22. spilleminutt, hadde Ørland fått dobbelt så mange. Ørland var lynraske i angrep igjen og Emilie reddet to kjappe skudd etter hverandre.

Ut omgangen fikk ikke Surnadal flere mål, mens gjestene fikk seks. Dermed ble pauseresultatet 7-20 i bortelagets favør.

Håndballspillere under kamp.
Håndballspillere under kamp. Straffekast.

Tøff motstand

I andre omgang fikk Hanne Moen Fiske inn omgangens første mål på et straffekast. Motstanden var hard, og i løpet av tre store minutter hadde motspillerne fått hele fem mål, og stillingen var da 8-25.

Emma Therese Hyldbakk scoret Surnadal sitt niende mål, og Eline Østbø det tiende etter et bra samarbeid mellom henne og sistnevnte. Så kom det inn tre nye fra gjestene, og Eline scoret det ellevte av lagets mål etter sentring fra Edel Therese Karlsen.

I omgangens 22. spilleminutt fikk Surnadal to to-minuttere, mens Ørland fikk et mål. Hedda, Eline, Yana og Kristin gav seg ikke om de var bare fire. Eline så luka,sprang inn og fikk innspill fra Yana. Dermed spilte de uavgjort 1-1 mens de var bare fire surnadalsspillere mot seks fra Ørland, og stillingen var da 13-32.

Fulltallig og Yana kommer med et underarmsskudd. Surnadal sitt 14. mål ble da satt mens motstanderne hadde fått 33.

Dette blir Surnadal sitt siste mål. Gjestene får seks til, og det blir dermed et tap for hjemmelaget med resultatet 14-39.P

Det var en tøff kamp med mange syvmetere. Ørland fikk én to-minutter, mens Surnadal fikk seks.

Yana ble igjen toppscorer for hjemmelaget med fire mål. Denne gangen foran Eline med tre mål.

Tap og vinn med samme sinn

Målvaktene stod godt og hadde svært mange redninger, fra straffkast til skudd fra seksmeteren under lynraske kontringer.

Trass stort tap var de blide etter kampen søndag. De forteller at de var forberedt på tempo, og entusiasmen var fortsatt stor:

–Jeg synes det var en artig kamp likevel. Jeg elsker håndball, stråler Emilie.

Neste kamp blir torsdag 26. september når de skal møte Byåsen 3 i Myrahallen.