Surnadal IL Håndball, D4

Damer i spilledrakter.
Arkivfoto tatt etter hjemmeseieren på søndag.

Andre seier på fire dager

Torsdag møtte Surnadal D4 Skaun/Leik i Surnadal idrettshall. Jentene fortsatte det gode spillet fra søndagens kamp, og dro inn sesongens seier nr to.

Publisert

Surnadal stilte med 13 spillere: Emilie Holsbøvåg, Jorunn Merete Hendseth, Emma Therese Hyldbakk, Synne Kvendset Fiske, Hedda Forslund, Edel Therese Karlsen, Yana Yevtushenko, Hanne Moen Fiske, Iselin Henden Dalsegg, Kristin Hilstad Hamnes, Guro Sletnes, Kristi Fugelsøy og Eline Østbø.

Knepen ledelse

Lagene spilte jevnt i starten, fra uavgjort til to-måls ledelse frem til det ble 3-5 til bortelaget i det 12. spilleminuttet. Men da skjedde noe. Innen 4,5 minutter hadde Surnadal fått fem mål uten å ha sluppet inn ett eneste ett. Dermed var stillingen blitt 8-5 til Surnadal. Og i det 19. spilleminuttet hadde de dratt ennå mer fra. Da stod det 10-6 på resultattavla.

Gjestene slo tilbake, og nådde nesten igjen hjemmelaget til 10-9. Men surnadalingene ville ikke gi fra seg ledelsen, og gikk til pause med to måls ledelse; 12-10.

Dro fra

Etter pausen ble det mange mål på rad. Vél 2,5 minutter ut i omgangen, var stillingen 15-11 til Surnadal.

I det 15. spilleminuttet ble stillingen 23-17 da Hamnes scoret for Surnadal. Forslund og Fugelsøy fulgte på, og hjemmelaget ledet med åtte mål. Gjestene fikk ett, og Surnadal fikk tre nye. Så da det stod igjen fem minutter av kampen, hadde Surnadal en ledelse på 10 mål med stillingen 28-18.

Fem minutter senere avsluttet de med samme målforskjell, og kunne glede seg over seier nummer to med sluttresultatet 30-20.

Selvtillit

Trollheimsporten snakket med treneren etter seieren torsdag.

–Jeg er meget godt fornøyd med gjennomføringen av kampen, tempoet i ankomst og returløpene. Vi kom kjapt etter og fikk gjennombrudd i ankomst. Vi kjørte avtaler, og hadde fine innspill til strek. Vi står bra og jobber tøft i forsvar også. Ser at jentene slipper ned skuldrene og tør å gå på mål og skyte fra distanse, smiler Roar Bævre.

Årets damelag er et ungt lag. Treneren forteller at det er i hovedsak 06- og 07-modeller, og roser både de eldre og de yngre som er i godt samspill med hverandre.

Han trekker spesielt frem Edel Therese som styrte spillet veldig bra fra midten, målvakten, Eline og Hedda som blant mye annet godt spill ordnet straffer for laget, og Kristi som utmerket seg i forsvar.

Det er tøft å spille på damelag når man er ung, og nå har de som startet i fjor fått et år på seg, og begynner å få opp selvtilliten.

–Vi begynner å få på plass selvtilliten. Vi har snakket mye om det i høst. Vi skal være like snille med oss selv som med de andre, sier treneren og sier at det kan være lett å tenke negative ting om oss selv.

–Vi må ikke behandle oss selv urettferdig og mye strengere enn andre. Vi aksepterer at de andre kan gjøre feil, men ikke vi selv. Det er ikke rett mot oss selv, sier trener Bævre som er tydelig stolt av spillestaben sin, og avslutter forklaringen av torsdagens kamp:

–De spilte som siste kamp, bare ennå bedre. Dette var gøytt å sjå!

Av elleve lag ligger Surnadal sitt damelag som nummer fem i tabellen torsdag kveld, bak Åfjord, Ørland, Rapp 2 og Melhus 2.

Neste kamp for surnadalsdamene er 7. november på hjemmebane mot Meldal/Orkdal som nå ligger rett bak Surnadal på tabellen.