Rindal sitt damelag klare til kamp. Dette bildet ble tatt rett før start lørdag.

Lørdag hadde Rindal D3 sesongens første kamp da de fikk besøk fra Steinkjer i Rindalshuset. Det ble en innmari god start for rindalslaget.

Publisert

Spillestab

Denne sesongen skal Rindal sitt damelag møte Melhus, Klæbu, Utleira 3, Levanger 2, Steinkjer, Leksvik, Ranheim, Stjørdal HK, Sverresborg, NTNUI 2 og National.

Rindal D3 består av 16 spillere; målvaktene Maren Halgunset og Guro Søyseth sammen med utespillerne Arnhild Ustad Hove, Gro Anita Bolme, Ane Vasskog, Marit Ustad Hove, Milla Skjølsvold-Aasen, Frida Møkkelgård, Guri Bolme Nonstad, Ine Løfald, Eiri Henriksdotter Blekken, Hanna Sjøland Saksen, Malin Gåsvand Løset, Mina Halgunset, Maren Mikkelsen Karlsen og Maren Hansen Tallerås.

Malin Gåsvand Løset gjør comeback, og Arnhild Ustad Hove kommer fra Utleira. De er begge ny i gruppen. Maren Mikkelsen Karlsen og Maren Hansen Tallerås er i Forsvaret, så de blir trolig ikke med på damelaget dette året, men mulig vi får se de på J20 når de har permisjon. Arnhild blir med frem til jul, da hun skal inn i Forsvaret etter jul.

Støtteapparatet på damelaget består av Jens Hove, Mona Bolme Nonstad og Gry Anette Norshusstuen.

Kampering

Lørdagens kamp var mot Steinkjer som har hatt to kamper tidligere i september der de vant mot Utleira 3 og tapte mot Klæbu.

Rindal var klar til kamp med elleve spillere; Maren Halgunset, Guro Søyseth, Arnhild Ustad Hove, Gro Anita Bolme, Ane Vasskog, Milla Skjølsvold-Aasen, Frida Møkkelgård, Guri Bolme Nonstad, Eiri Henriksdotter Blekken, Hanna Sjøland Saksen og Malin Gåsvand Løset.

De to første målene i Rindalshuset lørdag ble satt av Gro Anita Bolme og Malin Gåsvand Løset i andre spilleminutt. Motstanderne fikk det neste målet, før rindalingene fikk inn to spillemål og en sjumeter. Dermed ledet hjemmelaget med stillingen 5-1 straks før 6 minutter var gått av kampen.

Men gjestene gav seg ikke og hentet seg opp til 7-6. Derfra ble det ganske jevnt med mål for lagene ut omgangen. Til pause stod det 12-10 til Rindal.

Storslagent undertallsspill

Det var målfritt i nesten fem minutter av andreomgangen, før Steinkjer fikk inn to mål på under tjue sekunder. Da utlignet de til 12-12.

I løpet av de neste elleve minuttene fikk hjemmelaget to to-minuttere, seks spillemål og null mål imot seg. Dermed ble det en imponerende seksmålsledelse med stillingen 18-12.

Rindalsdamene fortsatte sin gode stim, og da det stod igjen ni minutter stod det 22-14. Men gjestene gav fortsatt sterk motstand. Da dommeren blåste av kampen, hadde de minket målforskjellen, men Rindal kunne juble etter to velspilte omganger og firemålsseier på sesongens første hjemmekamp. På tavlen stod sluttresultatet: 25-21.

Lagseier

Trollheimsporten snakket med en veldig fornøyd trener etter kampen, som kom med mange lovord om spillerne.

–Jeg er veldig godt fornøyd; dette er en kjempestart. Og det er artig å komme i gang, og det er godt for jentene. Det er et ungt lag. De har trent godt, og er veldig god kondisjonsmessig, sier Jens Hove som nå startet sin tredje sesong som trener i Rindal.

–Det var en kjempegod lagseier, og jobben ble gjort med et kjempegodt forsvar. Hele laget fungerte meget godt. Alle gjorde jobben og drog laset sammen, roser han.

Angående den vanvittige gode perioden i andre omgang som inneholdt to utvisninger, svarer Hove:

–Vi tullet med det i pausen at kanskje vi skulle spilt med en mindre hele tiden, så vinner vi hver kamp, ler han, og forteller at de alle var spente i inngangen av kampen med tanke på hvor de står.

–Det er artig og godt å komme igang med seier. Da vet vi vi kan, smiler en uten tvil storfornøyd trener.

Håper på borteseier

Ikke alle lagene i serien har startet sesongen ennå, men etter Rindal sin første kamp ligger de nå på fjerdeplass i tabellen etter Melhus på topp, Klæbu og Utleira 3. Disse lagene har spilt mellom to og fem kamper.

–Målet er å berge plassen med en grei margin, så vi slipper nedrykksjaget, sier Hove som tror Levanger, Klæbu og Melhus er topp tre, med sistnevnte øverst.

Neste kamp for damene fra Rindal blir 5. oktober på bortebane mot Klæbu.

Treneren forteller at han har vært i Klæbuhallen med flere lag, og har erfart at den er en vanskelig bortehall.

–Det har vært artig å prøvd og vinne der nå, smiler han.