Sangkoret Tormod med venner er klare med konserter:

28 mennesker oppstilt foran ei scene i grendahuset.
Sangkoret Tormod har med seg venner og er klare for norsk pop-konsert 6. og 7. oktober.

- Men god stemning, det har vi!

Amatørkoret har stigende ambisjoner og et optimistisk miljø, i følge dem selv. Med sangglede og fellesskap i sentrum, inviterer prosjektkoret til norsk pop-konsert 6. og 7. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Latteren sitter løst når Trollheimsporten får bli med på korøvelse på Sagatun en mørk torsdagskveld. Denne kvelden er det kalt inn til ekstraøvelse, for nå nærmer det seg høstens konserter. Dirigent Bjørn Vevang står ved pianoet og gir instrukser:

- Ha hodet på skakke, så dere ser notene med et øye og meg med det andre, råder han med en spøkefull mine og demonstrer hvordan kormedlemmene skal stå. 

- Eller som noen sa: Se frem og se lyst på livet!

Sangkoret Tormod har fått med seg venner fra koret Tordenskjold, og har et økende antall kormedlemmer. Denne høsten har de øvd på norske pop-sanger. Nå gleder de seg til å invitere til sangkveld både i Granheim i Rindal og på kulturhuset på Skei. De håper på fulle hus og lover både fin musikk og god stemning.

Folk som står i to rader i en halvsirkel med noter.
- Se frem og se lyst på livet, råder dirigent Bjørn Vevang når notearkene blir kompliserte.

 Engasjert gjeng

 - Det hjelper å synge litt trivelig, da blir det finere, sier Vevang mens han går gjennom de ulike stemmene. 

For det er klart det er forskjell på en sur m og en blid m! 

Bjørn Vevang er mest kjent som begravelsesagent og kirkemusiker, gjerne i bakgrunnen på en orgelkrakk. I følge ham selv er han bare vikar, og helt fritatt for ansvar. Nå står han midt i mellom kormedlemmene, og leder an med stor musikalsk teft og en god dose humor og selvironi. Han må innrømme at han trives i Tormod.

- Det er som en lekeplass for voksne, sier han i etterkant av øvelsen. 

- Her møtes vi om sangen. Det er ukomplisert og artig, og det er stor takhøyde her. Vi er ikke så ambisiøse sangere, men vi har ambisjoner som vi selv har glede av. Målet her er at det skal være trivelig å være med, vi satser på lagspill og sangglede. Det skal være rom for gode menneskemøter, understreker dirigenten.

Dirigent som gliser og holder hånden i været mens han spiller piano.
Vevang er en engasjert dirigent med et smittende humør.

Og det er tydelig at koret har hatt stor utvikling det siste året. Korleder Kjersti Bolme forteller om stort engasjement blant medlemmene.

- Nå sitter folk hjemme og øver mellom øvelsene. Det er lenge siden vi har hatt så godt oppmøte på øving, forteller hun.

- Vi trives godt i lag, og synes det er kjekt å synge sammen. Bjørn er en skrue, men han er et musikalsk geni! Og det smitter over på koret, vi har det så kjekt. Her heier vi på hverandre.

 Allsang og kjente låter

  Koret øver på sanger som skal være godt kjent for publikum, og de vil legge opp til litt allsang på konsertene. Halvdan Sivertsens "Venner" er en av sangene på lista. Når korets medlemmer øver med smil om munnen, blir det nesten så en tror at øvrebygda med omland bare er full av gode venner og topp stemning.

- Jeg har stor tro på dette! Det er ofte at sangen drar seg til i løpet av en konsert også, fleiper Vevang etter gjennomgangen.

- Vi begynte samtidig og sluttet samtidig, så det må være bra. Men god stemning, det har vi, gliser han.

Koret svarer med latter og setter seg på stolene igjen. Øvelsene den siste tiden har vært innholdsrike, så det er godt å hvile beina litt. Men det er fremdeles tid for kveldsmat og felles hygge i pausen midtveis.

Dirigent og kor
Koret synger "Har du fyr" av Ola Bremnes, og lover flere kjente pop-slagere på konserten.

Deretter følger D.D.E s "Det umulige e mulig" og "Har du fyr" av Ola Bremnes. Under sistnevnte fyller stemmene salen på Sagatun, så selv en skribent kan få lyst til å begynne i kor. For det gjør noe med en, det å stå sammen mens sangen løftes av fellesskapet. Og når en fersk solist blir heiet frem og støttet i 3. vers, er det direkte rørende å være til stede. Her er det virkelig rom for gode menneskemøter, og alle får delta. 

 Gratis inngang 

 Prosjektkoret inviterer til konserter 6. oktober i Granheim og 7. oktober i foajeen i Kulturhuset på Skei. Begge dager kl 19, og med gratis inngang.

I Granheim blir det både matsalg og åresalg i pausen. 

Korlederen avslutter:

- Det kommer til å bli avslappende korsang og allsang. Vi gleder oss til å synge sammen, og tror det merkes. Nå håper vi at folk vil komme og høre på!

Nærmere 30 personer står og synger,
Koret har medlemmer mellom 25 og 80 år, og har plass til flere.
Powered by Labrador CMS