Flere oppmøtte på brannstasjonen.

Nyttig Kløverstukveld i brannstasjonen på Røtet

Gjensidige, Surnadal Bondelag og Surnadal brannvesen inviterte til Kløverstukveld på brannstasjonen på Røtet mandag kveld. 

Publisert

Mandag denne uka arrangerte Gjensidige, Surnadal Bondelag og Surnadal brannvesen Kløverstukveld på Brannstasjonen på Røtet i Surnadal. 

Brannsjef Tor Arne Moen presenterte Surnadal brannvesen og hvordan de er organisert. Han roste politisk velvilje til å ha brannmannskap i hele kommunen og branndepot i Bøfjorden. 

Oranisering av Surnadal brannvesen.

Større ansvar legges på brannvesen

Et større ansvar blir lagt på det lokale brannvesen da både politi og ambulanse er blitt mer sentralisert.  Brannvesenet er ofte de som kommer først frem på et ulykkessted eller brann, slik at behov for hjertestarter er aktuelt. Det er mange hjertestartere tilgjengelig i Surnadal. Oversikt over hjertestartere kan man finne på Hjertestarterregisteret. Dette registreret er koblet opp mot AMK sentralen. 

"Det sentraliseres og det legges ned...."

Brann i landbruket

Det blir stadig flere branner i fjøs. Støv, vått miljø og gass kan forårsake skade på utstyr, som igjen øker faren for brann. Et tips til alle som har bygd fjøs eller skal bygge fjøs- tenk brannsikkerhet! Ledninger i koblingsbokser i støv og fuktutsatte områder i fjøs bør ha ledningene koblet i bunnen av boksen istedet for på toppen. Brannsjefen presiserte at man skal alltid tenke egensikkerhet som bonde under en brann i fjøs. Gass under brann kan være luktfri og man merker ikke effekten av giftig gass før man har besvimt. 

Rengjøring av fjøs kan være en årsak til brann i fjøs.
Enkle forandringer kan gjøre stor forskjell.

Situasjoner med behov for hjelp av brannvesenet

Tor Arne Moen fortalte at brannvesenet bistår med alt fra redning av husdyr i nød, bilulykker og leteaksjoner. Per Egil Fiske i brannvesenet viste fram en ny drone som brannvesenet har investert i. Her kan de bidra til å finne både folk og dyr som har gått seg vill.

Omvisning i brannstasjonen

Hans Christian Hårstad fra brannvesenet viste utstyret som brannvesenet har. I brannbilen er alt utstyr tilgjengelig, blant annet vannpumpe, klippeutstyr og andre redksp I redningsbilen er det mye utstyr som kan være nødvendig å ha med seg på en ulykke, redningsaksjon eller brann. 

Den gamle tankbilen har gjort sin misjon og utenfor brannstasjonen står en "ny" bil innkjøpt fra RBL, som også tidligere har vært tankbil som har hentet melk for TINE. Den nye bilen rommer 17 000 liter, men på grunn av høyere egenvekt på vann enn melk, kan man ikke laste bilen med mer enn 15 000 liter vann. 

Redningsbilen med blant annet telt for store aksjoner hvor det er behov for "husrom".
Brannbil med alt av utstyr.
Gammel tankbil i fra Jæren som rommer 12 000 liter.
Powered by Labrador CMS