To papegøyer som sitter ute på en pinne sammen.
Papegøyene Debra og Blue (t.h.). Det var Blue som rømte i juli.

Fant papegøyfjær på Tifjellet - Araen ble mest sannsynlig tatt av en rovfugl

Lørdag ble det funnet blå og gule papegøyefjær på Tifjellet. Det oppklarer langt på vei på hva som skjedde med araen som rømte i det samme området for et par måneder siden.

Publisert

I midten av juli rømte en papegøye fra fra Bakklia på Rindalsskogen. Eieren, Andrew Westwood, brukte mye tid på å lete etter den. Han tok til og med med seg den andre blå ara'en sin i bur på ryggen, i håp om at den skulle lokke fram vennen, men letingen var resultatløs. Papegøyen ble etterlyst på Facebook og på Trollheimsporten. Etter hvert som dagene og ukene gikk, svant håpet om å finne papegøyen Blue igjen i live.

Fant fjær på fjellet

Lørdag 14. september var Magne Lillegård ute på tur opp mot Tifjellet. Han forteller at han gikk litt utenfor turstien. På en rabb mellom Linken og trimboksen på Langkåsen oppdaget han ganske mange blå og gule fjær, og noen av fjærene var ganske store. Han varslet straks Andrew Westwood om funnet. 

Flere blå og gule papegøyefjær i gresset.

Dette betyr vel mest sannsynlig at papegøyen ble tatt av en rovfugl, ikke langt hjemmefra. 

Takk for hjelpen!

Eieren av papegøyen er enig i konklusjonen. Han sier til Trollheimsporten at han setter stor pris på at han nå har fått svar på hvor Blue tok veien.

– Takk for all hjelp til alle som har kommet med tips! sier Andrew Westwood.

En mann og en papegøye inne i en bil.
Andrew Westwood med en av papegøyene sine.
To papegøyer.
To papegøyer oppå et bur.
To papegøyer i ei furu.
Powered by Labrador CMS