Inviterer til variert sommerskoletilbud
Mange har meldt seg på sommerkurstilbudet i Rindal, men det er fortsatt mulighet å søke. Spesielt på de aktivitetene som er beregnet på ungdomsskolealder er det gode muligheter for å få plass; knivkurs, rappellering, filmkurs og grottevandring.
Rindal kommune fikk nylig tildelt midler for å arrangere sommerskole, og nå er opplegget klart. – Det blir vekt på praktisk-estetiske fag, og et opplegg med lokalt tilsnitt, sier rektor Jon Brønstad ved Rindal skole.
Da regjeringen i midten av mai delte ut rundt 500 millioner kroner til sommerskoler rundt om i landet, fikk 26 av 38 kommuner i Trøndelag tilskudd. Rindal fikk tildelt 194 600 kroner.
En komité bestående av rektor Brønstad, kulturleder Morten Møller og personalsjef/skolefaglig ansvarlig Gunnhild Strupstad i Rindal kommune, har nå, i samarbeid med ungdomskontakt Camilla Hyttebakk, sydd sammen et opplegg de har stor tro på.
– Vi har laget en pakke med litt ulike tilbud, og har både frilufts- og villmarkstilbud, mat, kunstmaling og film. Så vi tror og håper det vil være interessant, sier Morten Møller.
– Ja, det blir både lærerikt, kulturelt og lokalt, supplerer Jon Brønstad.
– Viktig å finne noe elevene har lyst til
Årets sommerskole starter med én gang etter at det ordinære skoleåret er slutt, og første uka er det lagt opp til aktivitetsuke i samarbeid med iTrollheimen og Trollheimen Aktiv.
Mandag 21. juni kjører iTrollheimen aktivitetsdag med kanopadling og bading med utgangspunkt ved Langvatnet, og de to påfølgende dagene arrangerer de knivkurs på Trollheimstunet. Der kan deltakerne få lære å lage sin egen kniv.
Torsdag 24. og fredag 25. juni står henholdsvis rappellering og grottevandring med Trollheimen Aktiv ved Lars Inge Harand på programmet.
I den andre uka av sommerskolen kan potensielle deltakere melde seg på filmkurs med Sande Film ved Erik Sande, samt matkurs med Britt Grete Moen og «Furkunnjmat».
Sandes filmkurs går over fire dager, og vil gi deltakerne en innføring i bruk av kamera, utsnitt, lyd og lyssetting, samt innspilling og redigering. Moens todagerskurs vil lære elevene både å lage enkle matretter fra bunnen av, samt å lage retter, som kan tilberedes på bål eller grill.
7. til 9. juli blir det tilbud om malerkurs med Inga Dalsegg på Dalalåven Atelier, så at det er et mangfoldig og variert opplegg under sommerskolen, er det liten tvil om.
– Når det gjelder innhold, tenkte vi at det var viktig å finne noe elevene har lyst til, og kom da til at det kunne være noe kulturelt og lokalt, sier Brønstad.
For 5. til 10. trinn
Barn og unge fra 5. til og med 10. trinn kan melde seg på sommerskoleopplegget, som har søknadsfrist 13. juni. Elevene fra 5.-7. trinn prioriteres ved stor pågang.
– Grunnen til at det er satt fra og med femte, er at til og med fjerde trinn har alle tilbud om SFO. Fra femte trinn har de ikke annet tilbud, så da prøver vi å ordne slik at de får det i noen dager i sommer, sier Jon Brønstad.
Morten Møller forteller at det vil bli aktuelt for kommunen å arrangere transport til og fra de ulike tilbudene, og at det, selv om det ikke er spikret per i dag, kan bli aktuelt med et utvidet tilbud utover de tre planlagte ukene.
Trykk her for å lese mer om kurset.