Storviltjakta er igang

4 menn står bak en elg som er falt. Tatt i skogen med høstfarger
Geir Ove sammen med jaktlaget. F.v. Geir Ove Lo, Lars John Haugen, Paul Lilleløkken og Jon Lilleløkken.

– Jakta er nesten hele året, det

Geir Ove Lo er jaktleder i Rindalsskogen jaktlag, og de har hatt en god start på hjortejakta i år. Jaktvaldet deres ligger såpass ugunstig til at hjorten trekker tidlig derfra til sine vinterbeitene langs kysten. I år satser laget stort på å få felt hjort før den drar på vinterbeite, og dette har gitt resultater. Allerede første døgnet felte de tre dyr.

Publisert Sist oppdatert

Flere på jaktlaget tilbragte den natta på post. De snek seg på plass før det blir lyst, og ventet til dagslyset kom og hjorten begynte å røre på seg. I år traff Geir Ove blink allerede før folk flest hadde stått opp. En bukk med ti spir falt. Kort tid etter fikk en av jaktkollega Øyvind Lilleløkken fulltreff på nok en bukk. De jakter helst på tidlig morgen og på ettermiddag før det blir mørkt. 

For å få en prat med en jeger på høsten, må man møte opp der det foregår noe jaktrelatert. Så da Trollheimsporten spurte Geir Ove om en samtale, var svaret: "Vi skal skjære ned kjøtt i kveld, kommer du dit, da?"  

Så samtale rundt kjøttskjærerbenken ble det, sammen med flere andre fra jaktlaget. Stemningen var god, og historiene satt forholdsvis løst. Vennskapelig erting, latter og veldig lokale stedsnavn, blir for en som ikke kan sjargongen nokså uforståelig. 

En man kledd i hvit kamuflasjeklær med ryggsekk. En tiur er flelt og henger bak på ryggsekken. Gevær henger på sekken. Vinterlandskap
Tiurjakt.

Geir Ove driver både jakt og fiske. Han kommer fra en familien med jegere, og på jaktlaget har han med seg blant annet en onkel og to søskenbarn. Bestefar og far hans var også jegere. Det pågår jakt nesten hele året, forteller Geir Ove, og han jakter både storvilt, småvilt og rev. På spørsmål om når han begynner å glede seg til storviltjakta, svarer han at det gjør han hele året. Allerede i juni begynner han, sammen med venner, å kjøre ut for se etter dyr. Å se dyr i terrenget gjør det ekstra spennende ved jaktstart, samtidig som det er en fin opplevelse å se dem utenom jaktsesongen også. 

En mann sitter på huk bak en hjortbukk. Holder hornene på dyret.
Jakt er en fin hobby, som gir glede, mat på bordet, trim og frisk luft.

Geir Ove forteller at de er en gjeng som pleier å leie et jaktterreng i Snåsa hvert år, hvor de pleier å være en uke. Dette året er ikke noe unntak. I tillegg har han planer om en jakttur til Polen i løpet av høsten. Dette blir en helt ny opplevelse. 

Hjemme har Geir Ove en tålmodig samboer og to små barn. Den eldste, Mattias på seks år, har allerede debutert på jakt sammen med pappa, med eget lekegevær. Geir Ove håper at i allefall en av ungene blir ivrig med jakt, og det at sønnen allerede nå vil være med lover bra. 

En hjort ligger på bakken. Et gevær støtter seg til hornet av dyret og en kniv ligger på magen. Grønt gress rundt
Når man har respekt for dyret er jakt mer enn å felle dyr. Da blir det meste på dyret utnyttet
To skrotter av hjort henger fra taljer fra taket. Bildet er tatt på en låve
Når man har respekt for dyret er jakt mer enn å felle dyr. Da blir det meste på dyret utnyttet
En elg i forgrunnen som er vommet ut. 5 menn sitter i bakgrunnen
Når man har respekt for dyret er jakt mer enn å felle dyr. Da blir det meste på dyret utnyttet
Powered by Labrador CMS