Une Cecilie (nr 2 fra venstre) sammen med arrangørene Bente Rindal Kvendset, Ingvild Kårvatn, Trine Lilleås, Berit Moan Møkkelgård og Magnhild Bakk fra Rindal kommune.

– Små eventyr kan bety så mye!

Torsdag kveld var det mange som møtte opp i kinosalen i Rindal, for å få med seg foredraget til Une Cecilie Oksvold. Une Cecilie kaller seg "friluftsfersking", og hun brenner for å formidle hvor viktig naturen kan være for vår psykiske helse.

Publisert

Une Cecilie har kalt foredraget sitt "Friluftsfersking  - med naturen som mentalt pusterom". Hun startet med å fortelle om sine opplevelser med angst og depresjon gjennom barndommen og ungdomsåra. Hun fortalte om hvordan hun fikk et tips om å gå ut på tur, og om naturopplevelsen som førte til at angsten slapp taket. Hun fortalte også om sin første overnatting i telt, ved Krokvatnet på Nordmarka i Surnadal, og om det fantastiske fargespillet på himmelen som hun opplevde den kvelden. Da hun kom til Rindal for å holde foredrag torsdag kveld, så fikk hun faktisk igjen oppleve det samme fenomenet etter solnedgang.

Ei dame som står og snakker til ei forsamling.

Une Cecilie viste bilder fra noen av sine mange turer, fra Bymarka i Trondheim til mektige fjell og vakre fjorder rundt om i hele landet. 

Gjennom å formidle sin egen historie vil hun vise oss kraften som bor i naturen, og inspirerer og motiverer oss til å søke ut. Hun minnet oss på at vi egentlig er urmennesker som er skapt for å være ute i naturen. Det er dette som er naturlig for oss. Og friluftsliv er lavterskel. Man trenger slett ikke å gå så langt. Man kan finne en fin teltplass eller plass til hengekøya få meter fra veien, og man trenger ikke nødvendigvis mye utstyr. 

Små eventyr kan bety SÅ mye, sa Une Cecilie. Og ikke minst... det er helt gratis!

Ei dame som står og snakker til ei forsamling i en kinosal.
Godt oppmøte i Attanova.

Une Cecilie er også kjent for sine strikkebøker med oppskrifter på fargerike turplagg.

Det var Rindal Kommune ved helsestasjons- og skolehelsetjenesten og psykisk helse- og rustjenesten som sto bak arrangementet. Dette gjorde de i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, som markeres nasjonalt over hele landet i oktober. Arrangørene hadde fått med seg Rindal Sparebank, Svorka, Lokalt Løft, Rindal Sanitetsforening og Rindal Røde Kors som sponser, slik at foredraget ble gratis for alle.

Powered by Labrador CMS