Surnadal hagelag

Fem personer som er stilt opp fot fotografering ved en rododendron-plante i en park.
Medlemmer i Surnadal hagelag stiller velvillig opp på fri villig arbeid i Svartvassparken. F.v. Kjell Bævre, Sissel Aasgård, Ingrid Øyen Sponås, Svein Olav Svinvik og Ragnhild Hausberg.

Stiller opp på dugnad i Svartvassparken

Svartvassparken har blitt et populært turmål og rekreasjonsområde på Skei. Nå har Surnadal hagelag tatt over ansvaret for gartnerarbeidet i parken, og mange av medlemmene stiller opp på dugnad.

Publisert

I tre år etter at Svartvassparken ble anlagt har den blitt holdt i orden av entreprenøren, men nå har kommunen tatt over ansvaret. Kommunen henvendte seg til hagelaget, og spurte om de ville ta på seg ansvaret for vedlikeholdet i store deler av parken, i hovedsak rundt den største lekeplassen og gapahuken. Det sa hagelaget ja til.

Onsdag ettermiddag hadde de dugnad for å ta unna luking, beskjæring, gjødsling og generell klargjøring til vinteren. 

Ingrid Øyen Sponås, som er styremedlem i hagelaget, forteller at de enda ikke vet hvor mye arbeid det blir med vedlikeholdet av parken, men de mener at det skal være overkommelig, hvis mange nok blir med og hjelper til. Det blir hovedsakelig vår- og høststell, og kommunen sørger selv for plenklipping gjennom sommeren.

Hun forteller at hagelaget har to gartnere blant medlemmene, så de har fagfolk å støtte seg på. Det er viktig, synes hun.

Svartvassparken har blitt et veldig populært turområde, forteller Ingrid. Her er det lekeplasser for barna, og et turmål for StikkUT, som en del av en kort eller litt lengre rundtur, for eksempel via Kleiva og/eller Røssmoen.

– Vi håper at det blir attraktivt å være med å hjelpe til her. Det gir sjelefred å grave i jorda, vet du. Det er ikke noe som er bedre terapi enn det, smiler Ingrid.

Hun synes det er veldig fint å ha slike områder som dette i kommunen, og at det er verdt å gjøre en liten innsats for å holde det ved like.

Surnadal hagelag har 66 medlemmer, og flere av dem stilte opp på dugnaden onsdag. Været var fint, og de fikk gjort det de hadde planlagt. Kanskje dette inspirerer flere til å bidra? Hagelaget tar gjerne imot flere medlemmer, og flere som kan stille opp og hjelpe til på dugnad innimellom.

Et grønt parkområde ved et vann.
En nydelig dag i parken.
Et grønt parkområde ved et vann.
En nydelig dag i parken.
Et grønt parkområde.

Surnadal hagelag er medlem av Trollheimsporten.

Powered by Labrador CMS