European Athletics U18 Championships

Et baneløp.
Midtveis i løpet kom Magnus fram fra bakerste del av feltet.

Magnus var syk, men løp likevel finale på 1500m 

Lørdag formiddag stilte Magnus Øyen i finalen på 1500m i European Athletics U18 Championships 2024 i Slovenia. Midtveis i løpet var han helt oppe i tetgruppa, men det kostet for mye krefter, så han kom sist i mål. Rindal friidrett skriver på facebook at Magnus har slitt med matforgiftning de siste dagene.

Publisert Sist oppdatert

Rindal IL Friidrett skriver på facebook at Magnus var syk, og hadde kaste opp flere ganger, allerede før kvalifiseringen på torsdag. Løpet gikk likevel greit. Det viste seg at Magnus hadde fått matforgifning, og han var fortsatt syk hele den påfølgende natta. Fredag lå han i senga hele dagen, uten å ta til seg særlig føde, på en dag det ville ha vært naturlig med en lett jogg. Likevel stilte han til start lørdag, tøff som han er, i det som skulle være årets høydepunkt.

Det naturlige for Magnus ville ha vært å bidra med fart allerede fra start, med ikke med den dagsforma han hadde nå. Han la seg forsiktig bakerst på de to første rundene. Mellom 700 og 1.100m gikk han opp i tetgruppa. Dette kostet for mye, og på siste runden var det ikke krefter igjen, så han kom inn sist i feltet på 4,04,00. Ei tid som er hans svakeste på flere år.

Et baneløp.
Omtrent midtveis i løpet lå Magnus helt framme i tetfeltet. Her rett etter favoritten

Det har vært mye motgang for Magnus i år, men i senior-NM nylig viste han at han er i form. Han får ta med seg resultatene derifra som motivasjon videre, skriver Rindal IL Friidrett på facebook.

Bilde av resultatliste.

For de som ikke har sett løpet, stream her;

https://www.european-athletics.com/.../european-athletics...

Magnus starter 1t 40 min ut i sendingen.

Powered by Labrador CMS