Friidrett:

En ung mann på startstreken før et baneløp.

Magnus Øyen kvalifiserte seg til finalen på 1500m i European Athletics U18 Championships

Torsdag kveld løp Magnus Øyen fra Rindal 1500m i European Athletics U18 Championships i Slovenia. 38 løpere deltok, fordelt på tre heat. Med andreplass i sitt heat sikret Magnus seg en finaleplass med god margin.

Finalen går kl 10.35 på lørdag. Mesterskapet streames her. Man må registrere en profil for å få se streamingen.

Man må også ha en profil for å se resultalistene.

Skjermdump av resultatlista i heat 3 på 1500m torsdag kveld.

Rindal IL friidrett skriver blant annet dette om løpet på sin facebookside:

Magnus la seg helt bakerst fra start i et felt som gikk svært sakte. Fra 300m til 700m lå rundetiden på 66,0. 60 runder gir 3,45. Etter ca 400m gikk han rett opp i tet og lå der til ca 250m fra mål. Da gikk to mann forbi, men på oppløpet kontrollerte Magnus inn til 2. plass. Magnus fikk 3,57,07, mens Aldin Catovic fra Serbia, vant heatet på 3,55,61. Han har en pers som er like bak Magnus sin. Fine forhold, 25 grader. Magnus har beste tid i Europa på 3.000m og tredje beste på 1.500m. Likevel valgte han å stille på 1.500m, som han betrakter som sin hoveddistanse. Filip Toul fra Tsjekkia er favoritt, med 3,40,98 som pers, nesten 5 sek bedre enn Magnus sin. Men i mesterskap løpes det ofte ikke for best mulig tid, men for plassering, og da blir det spurtegenskapene som avgjør. Og hvem som er best i spurt i dette feltet vet man ikke, for de fleste av disse løperne har ikke møttes før. Vi merker oss at Toul er svært rask også på 800m, 1,48,71. I dag spaserte han inn som bestemann i heat 1 på 4,05,13! Der ble det ikke brukt mye energi. 25 sek saktere enn persen.