Lisabeth var spent på om

Lisabeth Sæterbø fra Nordvik var en av de mange debutantene i Trondheim Maraton.

beina holdt i maratondebuten

Lisabeth Sæterbø er nok den mest utholdende av alle som jobber i hjemmesykepleien i Surnadal kommune. 33-åringen dokumenterte skikkelige stayeregenskaper da hun debuterte i Trondheim Maraton.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg angrer ikke på at jeg tok utfordringen ettersom det var en stor opplevelse å få være med på dette. Det frister nok med flere maratonløp når jeg får dette litt på avstand. Beina og kroppen fikk ikke mer «juling» enn at jeg tror at jeg kommer til å prøve på nytt igjen. Selv om et nytt maratonløp ikke er det første jeg tenker på akkurat nå, sa Lisabeth Sæterbø, som løper for Trollheimen Fjellsportsklubb.

Nordvik-damen var ikke mer stiv og støl enn at hun allerede på søndag var ute på en liten treningstur. Sykepleieren syntes det var godt å få kroppen i gang igjen etter 42,2 kilometer på asfalt i Trondheims-gatene. Lisabeth var ærlig på at hun før start var spent på om beina ville tåle den belastningen det er å løpe så langt som det hun gjorde i det fantastiske høstværet.

Løper mest i terrenget

Lisabeth Sæterbø er glad i å trene og ikke minst være i fysisk aktivitet. Hun trener mest på egen hånd ettersom det er mest praktisk å ta seg en tur når det passer best i forhold til jobb og andre gjøremål. Enkelte ganger løper hun med en nabo. Lisabeth skryter av løpsmiljøet i bygda. Det har de siste årene blitt mange turer i terrenget. Nå var tiden inne til å prøve maraton.

- Jeg må innrømme at jeg var spent da starten gikk. Først og fremst i forhold til belastningen og om jeg hadde den psyken som du må ha for å stå i det så lenge. Det skulle heldigvis vise seg at jeg hadde det. Jeg synes faktisk det gikk bedre enn jeg kunne forvente. Det var et stort pluss at jeg hadde selskap av Emil Ansnes. Vi bakket opp hverandre, sa Sæterbø.

Ble imponert over stemningen

Det lokale innslaget forsto da tre av fire runder var gjennomført at dette kom til å gå bra. Med mindre hun ikke løp på seg en skade. Det gjorde heldigvis ikke den spreke helsefagarbeideren som lot seg både begeistre og inspirere av den stemningen som møtte henne i trønderhovedstaden.

- Det var overraskende mange som hadde tatt oppstilling for å heie i det fine været. De skapte en flott ramme rundt løpet. Det fine været var nok en medvirkende årsak til at det var så mye folk å se. Jeg hadde det som tyngst mot slutten av runde to da vi nærmet oss halvmaraton. Heldigvis så kviknet jeg til igjen, sa hun som ikke er fremmed for å prøve på nytt. Selv om hun ikke har konkrete planer når det gjelder løp de neste ukene.

Fullstendige resultatlister fra Trondheim maraton finner du her.

Powered by Labrador CMS