Surnadal - Trygg/Lade

fotballstadion sett fra bak gjerdet
Syltøran stadion og kampen i gang.

Topplag på besøk i Surnadal

Hjemmelaget tok ikke med seg noen poeng fra kampen mot Trygg/Lade, men ga publikum en spennende kamp med mye bra spill.

Publisert Sist oppdatert

Surnadal stilte med følgende lag:

Snekvik - Bæverfjord - Smevoll - Mogstad - Aasbø Kvande - Dalsegg Sæter- Løfaldli - Hyldbakk Kvande - Hauglann Talgø - Fiske Kvande - Gjul

Innbyttere var Bredesen, Næss, Skjølsvold- Aasen, Trønsdal Røen, Dahle- Fiske, Kvendset Andersen, Todalshaug og Bjørseth Svensli.

Surnadal tok imot Trygg/Lade på Syltøran stadion foran et ikke alt for stort publikum lørdag ettermiddag. Brukbart vær tross alt. På forhånd stod Surnadal med 17 poeng og 12. plass i Norsk Tipping-Ligaen avd. 4 mens Trygg/Lade ledet avdelingen med 37 poeng.

Surnadalingene hadde initiativet fra start og tok ledelsen via en fin kontring etter ca. 10 minutter da de ble tildelt straffe. Mathias Flotve la en Surnadalsspiller i bakken, noe som resulterte i gult kort. Sander Smevoll smalt ballen kontant i mål. Og ikke nok med det, fra da av gikk det fort i svingene og etter nok en fin overgang av Surnadal, resulterte dette i en flott scoring av Vegard Gjul.

Viljar Fiske Kvande er god for Surnadal i denne perioden, og skaper sjanser med sine rykk. Trygg/Lade er inne i en god periode og reduserer til 2-1 etter 24 minutter. Denne gang etter et godt angrep og målscorer er Kristofer Skancke Skjåk-Bræk. Trygg/Lade har også en god periode etter 30 minutter, med fine konteringer, men Surnadal rir stormen over og med litt tur kunne de ha kontret inn 3-1 i etter 42 minutter.

Gule kort tildeles Ingebrigt Løfaldli etter 28 minutter og Henrik Åsali Hanssen etter 45 minutter. Lagene går så til pause med 2-1 til Surnadal.

spillere på fotballbane foran mål
1-0 på straffe til Surnadal.
ballgutter sitter på gjerde
Ballgutter på plass.
liten hvit hund på gress i bånd
Bikkja på banen.

Andre omgang startet med bra spill av Surnadal, og de hadde en kjempesjanse etter 46 minutter. Det ble frispark hvor Trygg/Lades keeper hadde en feberredning og hindret dermed scoring til Surnadal.

Etter dette spilte Surnadal bra fotball og i det 48. minuttet hadde de et stangskudd, som godt kunne ha resultert med scoring.

Surnadal fortsetter sitt gode spill og har flere store sjanser.

Trygg/Lade har en bra sjanse etter 57 minutter. Sander Smevoll får i forkant gult kort.

Trygg/Lade er inne i en god periode, men Surnadal kontrer og etter en tvilsom linjedommeravgjørelse som godt kunne resultert i ny straffe til Surnadal, kontrer Trygg/Lade. Av og til er ikke fotball helt rettferdig. Dette resulterte i at Trygg/Lade utlignet til 2-2 etter 60 minutters spill. Denne gang av Martin André Elverum Engvik.

Surnadal tvinger frem en corner som skaper en god mulighet, men headingen går over mål. Etter dette tok Trygg/Lade over litt av midtbanespillet og i en god periode scorer de og går opp til 2-3. Denne gang av Halvor Skaro etter 66 minutter og etter 74 minutters spill går de opp til 2-4. Nok en gang er det Martin André Elverum Engvik som scorer på en fin overgang.

Trygg/Lade scorer nok en gang etter et langskudd etter 81 minutter, denne gang av Mathias Forslund Eliassen.

Spillet bølger nå frem og tilbake med sjanser til begge lag, og surnadalingene hadde fine sjanser både etter 83 og 85, hvor Trygg/Lades Sander Hoel Kjørstad fikk gult kort, og Trygg/Lades keeper var god. Bra sjanse til Trygg/Lade på overtid, men kampen ebber ut, og Trygg/Lade vinner fortjent 2-5.

Innbyttere for Surnadal var Adrian Bjørseth Svensli for Frikk Hauglann Talgø, Stein Todalshaug for Ingebrigt Løfaldli, Anders Trønsdal Røen for Sindre Hyldbakk Kvande og Håkon Bredesen for Henrik Aasbø Kvande.

Kampens tydelige og gode dommer var Adrian Bratli fra Elnesvågen og Omegn Idrettslag. Assistentdommere var Kenneth Kjelaas fra Malvik Idrettslag og John Theodor Selbæck-Ophaug fra Sjetne Idrettslag.

Kampvurdering

Surnadal er gode i perioder og viser hva som bor i laget, men en trend i kampbildet er at kreftene tar litt slutt utover i kampen i hver omgang, noe som gjør at man kommer litt på etterskudd i nærkampene. Pasningsspillet i overgangene kunne ha vært mer kontante og presise. Men, i dag møtte de serielederen og de skal ikke henge med hodet, fordi de tidvis spilte veldig bra og underholdende fotball, og publikum fikk fin underholdning av guttene.