Surnadal stilte med følgende lag: Torstein Snekvik, Tore Bæverfjord, Sander Smevoll, Henrik Aasbø Kvande, Lars Mogstad, Andreas Dalsegg Sæter, Ingebrigt Løfaldli, Sindre Hyldbakk Kvande, Frikk Hauglann Talgø, Viljar Fiske Kvande og Vegard Gjul.

Innbyttere var: Håkon Bredesen, Scott Skjølsvold Aasen, Anders Trønsdal Røen, Sander Dahle-Fiske, Stein Todalshaug, Steinar Kvammen Sæter og Adrian Bjørseth Svensli.

To lag oppstilt på en fotballbane.
Lagoppstilling før kampstart.

Det kunne ha vært et større hjemmepublikum på plass, men strålende vær var det i hvert fall for de fremmøtte. Før kampen stod Surnadal med 20 poeng og 12. plass i Norsk Tipping-Ligaen avd. 4, mens Rana FK hadde 38 poeng.

Rana tok initiativet fra start og spillet bølget litt frem og tilbake, men surnadalingene slo tilbake,  og Frikk Hauglann Talgø dundret ballen i stanga etter 5 minutter etter et fint Surnadalsangrep. Surnadal var nå inne i en veldig fin periode og presser Rana høyt. Et godt angrep i det 13 minutt avsluttes av Sindre Hyldbakk Kvande, men en veldig god  Rana-keeper reddet. Rana-keeperen var, med flere gode redninger, en av banens beste i dagens kamp.

Så, ut av intet, tok Rana ledelsen på et tilsynelatende uttagbart skudd oppe i høyre hjørne for Torstein Snekvik i Surnadalsmålet. Dette etter 16 minutters spill. Etter 21 minutters spill hadde Surnadal igjen et fint skudd på mål, men Rana-keeperen var igjen god og reddet mesterlig. Nå var Rana i en periode gode og hadde flere gode kontringer. Etter 33 minutter hadde Surnadal igjen en fin mulighet, men skuddet strøk hårfint utenfor stanga. Rana hadde så et stangskudd etter 37 minutter etter et godt angrep. Rana presset i slutten av omgangen, men Surnadal red stormen av og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Rana FK.

Etter pausen startet Rana friskt opp igjen, med flere frispark og cornere, men Surnadal forsvarte seg bra og red av de verste angrepene. Innimellom hadde også Surnadal sine sjanser, som godt kunne endt i mål, men i dag var ikke marginene på Surnadal sin side. Rana presset Surnadal hardt og fikk uttelling etter 75 minutter, og gikk opp i en  2-0 ledelse. Resten av kampen styrte Rana, og de vant velfortjent 2-0.

Kampens gode dommer var Per Iver Skrøvset fra Bøfjord IL.  Assistentdommere var Oliver Bjørsnes Bakke fra  Elnesvågen og Omegn IL og Fredrik Røstberg fra Sportsklubben Rival.

Kampvurdering: Surnadal er gode i første del av kampen og viser igjen hva som bor i laget, men nok en gang så er trenden i kampbildet at kreftene etter hvert tar slutt utover i omgangene, og da blir det slitsomt å ta igjen initiativet i kampen. Nok en gang spiller Surnadal tidvis bra og underholdende fotball.