En asfaltert vei. Biler folk og en elg på veien.
En forbipasserende tok dette bildet. Her kan man se strømtråden, og elgen som står midt på veien, utmattet og omtåket.

Elg måtte avlives etter å ha falt og viklet seg inn i et strømgjerde

Søndag formiddag oppdaget bilister på fv65 på Rindalsskogen en elg som hadde viklet seg inn i et strømgjerde. En bilist varsla politiet, som igjen varsla fallviltgruppa. Elgen ble avlivet på stedet kort tid etter hendelsen.

Publisert

Flere bilister stoppa da de så elgen ligge der med strømtråden rundt seg. De kunne tydelig se at den fikk gjentatte støt, og noen klarte etter hvert å få klippet over strømtråden. Folk fra viltnemnda kom raskt til stedet. Da var elgen frigjort fra strømtråden, men helt utmattet og omtåket. Den var også skadet etter fallet, og måtte derfor avlives, opplyser Torgrim Furuhaug i fallviltgruppa i Rindal.

Han har aldri hørt om noe lignende, og sier at elgen må ha vært maksimalt uheldig.  Mest sannsynlig har elgen kommet borti strømgjerdet da den skulle hoppe over det, fått panikk da den fikk støt, og falt nedover en skråning uten å bli kvitt strømtråden. I fallet viklet den seg inn i tråden. Så ble den liggende og kjempe uten å komme løs. Furuhaug anslår at den kan ha ligget slik i 10 - 15 minutter, før noen fikk klippet over tråden. De som stoppet for å hjelpe elgen gjorde alt riktig, sier han. Men han skulle likevel ønske at de hadde holdt mer avstand til dyret. En elg i en stresset situasjon kan være livsfarlig, sier han.

Fallviltgruppa undersøkte elgen etter at den var avliva, og kunne ikke se tegn på at den hadde vært syk før hendelsen.

Powered by Labrador CMS