Medlemmer i Opplev Rindal og representanter fra Rindal Kommune og Trøndelag Reiseliv som deltok på kveldssamling på Trollheimstunet til iTrollheimen i Helgetunmarka. Grete Elshaug, Tom Godtland, Britt Grete Moen, Marit Landsem, Åse Børset, Ola I Solem, Eli Solvik, Gøran Bolme, Vibeke Langli, Annika Honggard, Kjersti Sofie Greger, inga Dalsegg, Sivert Dombu


Besøk fra Trøndelag Reiseliv

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke hadde vi besøk av to representanter for Trøndelag Reiseliv, som eies av Trøndelag Fylkeskommune og Innovasjon Norge. I overenstemmelse med Opplev Rindal, har Rindal Kommune vendt nesa nordover også i reiselivssammarbeidet. Tidligere var Rindal medlem av Visit Møre og Romsdal, nå er det Trøndelag Reiseliv som er samarbeidspartner ved markedsføringen av reiselivstilbud innen ferie og fritid.

Arrangører var Rindal Næringsforum sammen med Opplev Rindal og Rindal kommune. Den to dagers samlingen startet på Saga Trollheimen Hotel, med presentasjon av Rindal av ordfører Vibeke Langli. Og hver enkelt aktør som hadde meldt seg på fikk 15 minutter til å presentere seg selv.

Marit Landsem presenterte sin bruktbutikk, Brukt og Bakels. Butikken drives på fritiden og har begrenset åpningstid, men utvider litt for hvert år og vil i framtida satse litt på overnatting og utleie av selskapslokaler. I år har hun investert i kjøkken, slik at låven kan leies ut til selskaper.

Morten Gåsvand har skap en unik atmosfære på Saga Trollheimen Hotel som har et stort potensiale.
Annika Honggard og Kjersti Sofie Greger fra Trøndelag Reiseliv og ordfører Vibeke Langli lytter til hva Morten Gåsvand har å fortelle om bygningsmassen på Saga Trollheimen Hotel.

Saga Trollheimen Hotel gjennomførte sin presentasjon ved å ha en omvisning på området og i noen av alle husene på Saga. Morten Gåsvand er en dyktig historieforteller og ønsker seg gjester som han kan ta med ut på tur for å vise fra furuene i Trollheimen. Det har vært en bra sommer med over 1000 overnattingsgjester.

Morten Gåsvand viser fram fra sine furubilder i fotorommet i kjelleren på Saga Trollheimen Hotel. Ola I Solheim, Grete Elshaug, Åse Børset, Inga Dalsegg

Formålet med besøket fra Trøndelag Reiseliv, var at trønderne skal få mer kunnskap om Rindal, for å integrere Rindal i sin markedsføring.

Etter økta på Saga, ble dagen avsluttet i lavvoen på Trollheimstunet i Helgetunmarka, med mat laget av fra lokale produsenter tilberedt av Britt Grete Moen. iTrollheimen leier ofte inn kokarkjerringa, Britt Grete, til sine arrangementer i lavvoen.

Britt Grete Moen kaller seg selv kokarkjerring og har som mål å servere mest mulig lokal mat, eller kortreist som det er populært å kalle det nå.


Britt Grete Moen forbereder mat. Åse Børset og Gøran Bolme presenterer iTrollheimen og Trollheimstunet.


Åse Børset og Gøran Bolme i iTrollheimen har også mange nye ideer for å få besøkende til Trollheimen med utgangspunkt fra Trollheimstunet og Helgetunmarka. De presenterte noen hint om hva som kommer, men det er fortsatt under arbeid, så det blir trolig premiere neste høst. Gøran kunne også fortelle at iTrollheimen må si nei til bestillinger fra store grupper på grunn av mangel på overnattingsplasser i Rindal. De har et godt samarbeid med Bårdshaug Herregård på Orkanger, men skulle gjerne hatt flere senger i Rindal. Utleiehytta deres, Trollhøtta, har hatt en utleieøkning i hittil i år på 400%, trolig på grunn av korona.

På Rindal Skimuseum. Kari Elin Løfald, Sivert Dombu, Marit Landsem, Grete Elshaug, Kjersti Greger og Annika Honggard.

Dag 2 startet med samling på Rindal Skimuseum. Styrer Kari Elin Løfaldli fortalte historien om oppbygging av folkemuseet, og om bakgrunnen for at det ble skimuseum. Hun fortalte også om overgangen fra Nordmøre Museum til MIST, Museene i Sør-Trøndelag.

Inga Dalsegg maler hester på bestilling fra en kunde.

Fra museet gikk turen videre om Igltjønna, flerbrukstjønna vår, og til Dalalåven. Inga er travel opptatt i gresskarsesongen, men tok seg tid til en engasjert omvisning. Inga trekker tilreisende til Rindal med sine malerkurs, gresskarskjæringskurs, utdrikningslag, og marked med gjesteutstillere. Inga gjør allerede en god jobb med å markedsføre Rindal og var den mest ivrige ildsjelen bak Rindalsfilmene , der bunadsfilmen har mottatt flere internasjonale filmpriser.

Fra Dalalåven gikk turen til boligfeltet i "Såmmårfjøstrøa", der undertegnede frilancejournalist, viste fram Villa Vestheim, som leies ut til turister og arbeidsfolk.

De besøkende fikk også titte innom galleriet med noen av de utstilte Rindals-bildene som jeg presenterer under navnet Apriliadamens Fotogalleri.

Videre var det omvisning på Øvre Dalen der Åse Børset fortalte om suksessen, Dialektplakat, som har vært et fint tilskudd til iTrollheimens inntekter i koronatiden.

Her kan du lese mer om Dialektplakat.

Samlingen ble avsluttet med en deilig lunsj på 3 Venner, som også er i gangavstand til de andre lokalitetene som ble besøkt denne dagen. Vi holdt oss innen"5-minutten". .

Selv om turistene ikke bryr seg om kommune- eller fylkesgrenser, sitter nok deltagerne igjen med følelsen av at vi hører mer hjemme i det litt flate og rolige Trøndelag, enn fjord og ville fjell på Vestlandet. Vi må finne tema og metoder for å samarbeide med våre nærmeste naboer i nord, samarbeid med Orkdalsregionen står på agendaen. Trønderne avsluttet med å minne Rindalingen på at ideene må finne veien til kassaapparatet, dersom reiselivet skal være økonomisk levedyktig.

Powered by Labrador CMS