Stangvikfestivalen:
Fabelaktig fiskesuppe
Lørdag under Stangvikfestivalen ble den berømte fiskesuppa med fisk fra Stangvikfjorden servert for fulle hus både ute og inne på Bondehuset.
Det var nesten ikke en sitteplass å oppdrive verken ute eller inne på Bondehuset i Stangvik da Stangvikfestivalen inviterte til fiskesuppe lørdag. Over 100 liter fiskesuppe ble solgt og fortært på kort tid av sultne gjester.
Solvår Sæter og Arne Veland bor i Bergen, men er tilbake på Solvårs hjemtrakter hver sommer for å jobbe som frivillige under Stangvikfestivalen. Sammen med Geir Gjerde, fra Sunndal, lovpriser de fiskesuppa som lages av fisk fra Stangvikfjorden, med hjemmebakt rundstykke til.
- Vi er veldig glade for Stangvikfestivalen og at de fortsetter å arrangere den, sier Solvår Sæter og Arne Veland.
- Den er viktig for bygda.
Salen inne i Bondehuset var full av suppe-spisende gjester, og de mange utebordene var også fullsatte, så flere måtte faktisk ta i bruk trappen for å kunne nyte måltidet.
Ute på trappen serverte Palmar Brennskag og Rune Forslund fiskesuppe.
- Her har vi servert suppe nå i snart 20 år, sier de.
Inne på kjøkkenet på Bondehuset møtte vi fire damer i full sving med å koke suppe.
- Jeg har kokt fiskesuppe på Stangvikfestivalen nå i 23 år, fortalte Anne Nes.
Det er ganske imponerende, når vi nå vet at Stangvikfestivalen feirer 25-års jubileum i år. Med seg på kjøkkenet hadde hun blant annet Anne Grete Kvendset, Berit Anne Botten Røkkum og Marit Jorid Brennskag.
Og fiskesuppa måtte selvsagt testes - og god det var den absolutt!